goran bregovic seta

Goran Bregović: Muzika „Dugmića“ i dalje živi

Muzika „Bijelog dugmeta“ i dalje živi, svi je i danas izvode, a četiri decenije postojanja grupa ne slavi kao nešto što je završeno i liči na muzejski eksponat, rekao je danas frontmen benda Goran Bregović.
Bregović će održati koncert 18. jula u Bajinoj Bašti, na Drinskoj regati.
„Dugme“ se, kaže on, tokom godina menjalo i razvijalo, pa se ne može ni zamisliti u formaciji kao što je danas, a gitara mu je malo dosadila.
-Četrdesetogodišnjicu postojanja slavićemo svirkama, to nam je ideja. Održaćemo veliki broj koncerata, sedam u Hrvatskoj, Beogradu, Mostaru i još nekim gradovima u Bosni – najavio je Bregović.
On je istakao da mu je veoma drago što će Bijelo dugme nastupiti u Bajinoj Bašti, jer se grupa poslednji put sastala pre deset godina kada je održala koncerte u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.
-Idemo tamo gde je publika, a u Bajinoj Bašti će imati priliku da uživa u raznovrsnom repertoaru iz svih naših perioda – kazao je Bregović i obećao poseticima dobar provod, jer ga i on očekuje.
Smatra da će biti puno sveta koji voli muziku „Dugmića“.
Na pitanje da li će zaploviti na Drini, Bregović je rekao da će svakako nešto probati jer je nekada imao kajak.
-Njega sam vozio na Uni, ali to je bilo davno. Ne znam da li sam u kondiciji, ali ako budem imao vremena voleo bih pokušam, jer , pretpostavljam, da će to biti nezaboravno iskustvo – zaključio je Brega.

Povezana vest:  Humanitarni koncert Dete od snova 20. februara u Kombank dvorani