EXIT 2015 gornji grad

EXIT 2015

Danas počinje 15. Egzit festival u Novom Sadu

Egzit (Exit) festival, koji ove godine slavi 15 godina postojanja, počeće danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, a kao glavne zvezde nastupiće Klin bendit (Clean Bandit), Tom Odel, Faitles (Faithleš), Manu Ćao (Ćao) i mnogi drugi poznati izvođači.
Egzit će na petrovaradinskoj tvrđavi trajati do nedelje 12. jula, a kako je za agenciju Beta rekla portparolka festivala Jelena Galetin, organizatori očekuju da će ove godine biti rekordna poseta.
-Prema najavama, očekujemo da će u petak, a posebno u subotu, biti rekordna poseta na tvrđavi i da će kroz kapije festivala tih dana proći više od 40.000 ljudi – kazala je Galetinova.
Na festivalu će nastupiti i Hardwell, Emeli Sande, Motorhead, Milky Ćance, John Newman, Rosin Murphy, Martin Garrix, kao i mnogi domaći i regionalni bendovi. Prvog dana festivala na glavnoj bini nastupiće i rokeri Eagles of Death Metal i Clean Bandit, a pre njih će publiku zagrejati rokerske zvezde Goblini, koji će otvoriti nastupe ne glavnoj bini. Kasnije u toku večeri na Mejn stejdž (Main Stage) izaći će i Emeli Sande, kao i Klin Bendit.
Na bini pod nazivom Dens arena (Dance), koja je posvećena ljubiteljima elektronske muzike, danas će nastupiti di-džejevi Lea Dobričić, Dejan Milićević i kao najveće zvezde Adan Bejer (Beyer) i Džozef Kaprijati (Joseph Capriati), koji će pred publiku izaći oko dva sata iza ponoći, dok se oko četiri ujutru očekuje nastup Krisa Libinga (Ćris Liebing).
Takozvana Fjužn (Fusion) bina ugostiće prvog dana bend Urban end for (Ugrban & 4) iz Hrvatske, a oko četiri ujutru pred publiku će izaći jedan od trenutno najzanimljivih i najpopularnijih bendova u Srbiji Arta Lili.
Festivalski kamp je ove godine spreman da primi više od pet hiljada ljudi, a nalazi se na omiljenoj novosadskoj plaži Štrand, a pristigli kamperi zadovoljni su ovogodišnjom lokacijom, jer se nalazi pored reke.
U Novom Sadu uvedene su tri nove linije gradskih autobusa koje će saobraćati između Železničke stanice, Petrovaradinske tvrđave i kampa, a Železnice Srbije će do 13. jula imati vanredni voz na relaciji Novi Sad – Beograd, koji će svakodnevno polaziti iz Novog Sada u 4.15.
Na samom festivalu posetioci će moći da plaćaju specijalizovanim elektronskim karticama, a svoje festivalske narukvice moći će da preuzmu na punktu kod ulaza na festival, takozvanom Lovotursu, svakog dana do jedan sat iza ponoći.
Nakon Egzita, žurka se iz Novog Sada seli na plažu Jaz u Budvi, u Crnoj Gori, gde će od 15. do 18. jula biti održan Sea Dance festival, kao deo Ezit avanture. 

Povezana vest:  Saopšteni detalji turneje Džinksa