EXIT 15years

Egzit festival: Mladić nastradao van prostora festivala

Jedan mladić stradao je sinoć u Novom Sadu tokom održavanja Egzita, a kako su saopštili organizatori festivala, nesreća se dogodila na putu van prostora gde se festival održava, nakon što je mladić napustio festival.
U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad navode da je ekipa Hitne pomoći noćas pola sata posle ponoći na poziv policije intervenisala na Petrovaradinu na lokaciji kod restorana Balkan ekspres .
-Po dolasku na lice mesta, naša lekarska ekipa nažalost mogla je samo da konstatuje smrt jedne mlađe muške osobe kao posledicu pada sa bedema – rekla je portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać.
Kako se navodi u saopštenju Egzit festivala, u toku je uviđaj policije i još nisu poznate okolnosti ove nesreće.
-Sudeći po očitivanju vremena ulaska, mladić se veoma kratko zadržao na Exitu i nakon što je izašao kroz festivalske kapije, uputio se izvan festivalskog prostora prema Kameničkom putu.
U pitanju je osvetljen prostor na kojem se nalazi trajna ograda postavljena pre više godina od strane gradskih službi koje upravljaju tvrđavom, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara.
U toku je uviđaj policije i još uvek nisu poznati razlozi za preskakanje te ograde i druge okolnosti ovog nesrećnog slučaja koji se desio na putu pored Exit festivala – navodi se u saopštenju Egzit festivala.
Organizatori su naveli da duboko saosećaju sa porodicom nastradalog mladića.

Povezana vest:  Britanska muzička zvezda Jessie Ware dolazi na EuroPride u Beogradu