Gvozden-Kristali

Koncert benda KRISTALI ovog petka na Zidiću

U nastavku serijala besplatnih koncerata „Na Zidiću“, koje Dom omladine organizuje tokom leta na Platou Milana Mladenovića, publika će u petak, 31. jula od 20 časova, imati prilike da čuje poznati beogradski sastav Kristali.

Do sada iza sebe imaju četiri studijska albuma: „Kristali“ (1994), „Dolina ljubavi“ (1997), „Sve što dolazi“ (2001) i „Samo bluz“ (2013), kao i jedan „live“ album – [email protected] 6 (2004).

Povezana vest:  Partibrejkers, Vrooom i DJ Flip na manifestaciji „Stari dani“ u Vranju

U junu 2014. godine bend je singlom „Divan dan“, koji je pozitivno prihvaćen od strane publike, najavio izlazak novog albuma. „Na albumu se radi, polako dobija oblik. To su sveže melodije i sigurno će album biti drugačiji od prošlih jer nije zanimljivo ponavljati se.“, kaže Dejan Gvozden, frontmen Kristala.

Još uvek prepuni pozitivnih utisaka sa koncerta u Domu omladine Beograda, kojim su u oktobru prošle godine proslavili dvadesetogodišnjicu svog postojanja, očekuju da će i ovaj nastup, u sklopu koncertne promocije novog materijala, biti dobro prihvaćen od strane publike.

Povezana vest:  Adele najavila novi album za 2015. godinu

-Velika je razlika između malih (klupskih) svirki i velikih bina, ali svaka ima svoja zadovoljstva. Naša želja je da što više sviramo, jer to je ono zbog čega postojimo. Sviraćemo sve najbolje stvari, to će u stvari biti jedan opušteni susret sa fanovima! Koncerti na Zidiću su super, rokenrol treba da siđe na ulice! – rekao je Dejan.

Povezana vest:  Predstavljamo neobjavljeni materijal Kurta Cobaina, ujedno i soundtrack filma "Montage Of Heck: The Home Recordings"!

S obzirom na dug staž Kristala na muzičkoj sceni Srbije, zanimalo nas je kako on komentariše stanje na samoj sceni danas i da li je došlo do nekog pozitivnog pomaka i vrednovanja kvalitetnije muzike na njoj.

 -Mislim da je u trenutnoj situaciji uspeh to što ima novih bendova – zaključuje Dejan Gvozden.