Konkurs za jazz pevace - NIS  Nisville

Konkurs NIS-a za mlade džez pevače „Daj glas za Nišville“ povodom veka od rođenja Bili Holidej i Frenka Sinatre

Naftna industrija Srbije i Nišville jazz festival i ove godine raspisuju konkurs za mlade džez talente. Ovoga puta poziv je upućen mladim pevačima, a najboljima će biti pružena šansa da se predstave na Youth stage-u. Tematska odrednica konkursa „Daj glas za Nišville“ je stogodišnjica rodjenja Bili Holidej i Frenka Sinatre, pa je jedan od uslova za konkurisanje da kandidati na repertoaru imaju bar jednu kompoziciju iz repertoara ovo dvoje velikih džez pevača, dok su ostale po slobodnom izboru. Za predstavljanje na Nišvilu biće izabrano četvoro pevača.
Uz osnovne podatke o sebi (ime i prezime, godina rodjenja, e- mail i kontakt telefon) kandidati treba da pošalju youtube ili soundcloud linkove (ili fajl maksimalne veličine do 10MB) sa bar jednim svojim (demo) izvodjenjem neke džez, soul ili blues pesme (sa ili bez instrumentalne pratnje, svejedno) na mail [email protected] do 3. avgusta.
U prijavi je potrebno navesti i koje bi pesme (i u kom tonalitetu) kandidati izveli na Nišvilu, a potrebno je i naglasiti da li kandidati imaju svoju instrumentalnu pratnju (klavir, gitara…). Nišville će onima koji nemaju svog korepetitora – obezbediti klavirsku pratnju.
Odluku o tome koja će se sve predstaviti publici Nišvila doneće žiri u sastavu: Nada Pavlović -‘ džez pevačica, prošlogodišnja dobitnica nagrade Nišvila za životno delo, Snežana Spasić – etno džez pevačica, Oliver Katić – pevač, kompozitor i vokalni pedagog, i direktor Nišvila Ivan Blagojević.
Četiri kandidata koja po ocebi žirija budu najbolja – dobiće priliku da se predstave na Nišville Youth stage-u. Pobednici konkursa će dobiti po dve propusnice za kompletan program festivala, smeštaj tokom sva četiri festivalska dana, kao i mogućnost da učestvuju na Nišville workshopu gde će među predavačima biti i većina headliner-a, odnosno, učesnika glavnohg programa.

Povezana vest:  Van Halen - veliki comeback ! Novi album već u februaru!