guca 2015

Završen Sabor trubača

U ponoć su pobednički orkestri 55. Dragačevskog sabora trubača označili kraj sedmodnevne trubačke manifestcije, a od danas predstoje analize šta se sve postiglo. Opšta je ocena da su svi, od organizatora do ugostitelja, više očekivali.
Trubači Zapadne Srbije, koji su se takmičili na domaćem terenu i važili za favorite, nisu osvojili nijednu nagradu. Sva priznanja otišla su u južnu Srbiju: za najboljeg trubača proglašen je Saša Krstić iz Zagužanja a nagrada publike – Zlatna truba pripala je Bojanu Krstiću iz Vladičinog Hana.
Nenad Mladenović iz Vranja i njegov orkestar poneli su titulu najboljeg, a nagrada za najizvornije muziciranje pripala je orkestru „Barka“ iz Knjaževca.
Predsednik stručnog žirija i majstor trube Veljko Ostojić rekao je da su trubači iz zapadne Srbije bili „ispod realnog nivoa“. Organizator je najavljivao oko pola miliona posetilaca, a danas i sami priznaju da je broj gostiju bio daleko ispod očekivanja.
Najava da će se ovoga puta slušati samo trubačka muzika nije poštovana zbog čega je reagovala grupa posetilaca iz Nemačke i neplanirano došla na konferenciju za novinare, rekavši da su razočarani.
-Od elektro muzike nisu mogli da se čuju trubači, a mi smo zbog njih došli u Guču i to je veliki propust – rekla je Snežana Knofer iz Brlina.
Direktor Centra za kulturu Zoran Vučićević složio se sa ovom ocenom, objasnivši da nije bilo „toliko inspektora koji bi sve kontrolisali“.
Ugostitelji kažu da su mnogo više očekivali posetilaca i da neće moći da pokriju sopstvene troškove iako su cene ostale na prošlogodišnjem nivou. Tokom sedam dana nije zebeležen nikakav veći prekršaj, a vozači su pokazali punu odgovornost na putevima uz svestran rad saobraćajne policije.

Povezana vest:  LEGENDARNI DJ TOM NOVY GOSTUJE U BIBANO BEACH CLUBU

PHOTO: ATAImages