Kreativni-nered

Bend KREATIVNI NERED u nastavku KONCERATA NA ZIDIĆU DOMA OMLADINE BEOGRADA

U petak 14. avgusta bend Kreativni nered održaće besplatan koncert na Zidiću Doma omladine.

Kreativni nered je bend koji je nastao 2009. godine u Starčevu, mestu pored Pančeva, kao deo programa „Kreativno-kulturnog kluba“ koji organizuje programe kulturno-edukativnog karaktera, ali i rok koncerte. Muzički pravac koji Kreativni nered neguje je gitarski zvuk i mogao bi se svrstati u neku vrstu pank-rok kulture, po uzorima na bendove sa EX YU prostora kao što su Psihomodopop, Pekinška Patka, Partibrejkers…

Tematika pesama kojom se bend bavi zasnovana je prvenstveno na šaljivoj slici događaja iz prošlosti, ali i događajima i temama sadašnjeg realnog stanja.

Kreativni nered nastupao je u mnogim gradovima: od Kruševca preko Zaječara i Požarevca, do Smedereva, redovno nastupaju po beogradskim klubovima, a gostovali su i na Kulpin festu. Bend je nastupao na istoj bini sa Let 3, KUD Idijotima, Ritmom nereda, Ortodoks Keltima i mnogim drugima.

Povezana vest:  Ešton Kučer kao Stiv Džobs

Učešćem na ovogodišnjem Belgrade Demo Fest Live festivalu, Kreativni nered je obezbedio plasman u polufinale Festivala. U toku je montaža spota pesme „Mali paradajz“, dok je materijal za dalje studijsko snimanje u pripremi.

Članovi: Goran Milošević, gitara, vokal; Bojan Hasanović, bas gitara; Predrag Knežić, bubnjevi; Dušan Arsić, vokal; Mirko Trubarac, trumpet; Darko Armenski, saksofon, gajde, frule.

Budući da tematika njihovih pesama na sarkastično komičan način oslikava realne događaje i današnje društvo, zanimalo nas je kako publika reaguje na takvu vrstu autorskog materijala. „Do sada se uvek događalo da publika na prvu loptu prihvati naše autorske pesme. Svi mi jako dobro znamo da je situacija loša i nije potrebno da mi to dodatno objašnjavamo. Ponekad se, kroz dozu komičnog sarkazma uz vesele melodije praćene trubom i saksofonom, a ponekad i gajdama, na trenutak učini da se problemi svakodnevice zaborave. To je ono što pokušavamo da prenesemo na publiku. Do sada smo uspevali jer u suprotnom ne bi svirali to što sviramo.“, ističe Goran MIlošević, frontmen i tekstopisac Kreativnog nereda.
U petak ćemo na Platou Milana Mladenovića imati prilike da, pored autorskih pesama, čujemo i neke obrade poznatih domaćih pesama. „Pre svega, akcenat stavljamo na autorski rad, ali postoje i pesme poznatih autora koje rado sviramo po našem nahođenju i to su uglavnom pesme poznatih sastava DLM, Goblini, SARS, Azra… Kada njihove pesme hronološki pomešamo sa autorskim repertoarom, rezultat je pozitivna koncertna atmosfera.“, objašnjava Goran.
Pitali smo Gorana i kakvi su planovi benda za budućnost i da li možemo uskoro očekivati novi studijski materijal. „Planovi su da snimimo spot za pesmu ‘Dete bede’. Scenario za spot je fenomenalna ideja koju neću sada otkrivati. ali radi se o tome da će prevod pesme razumeti ljudi sa cele planete, što bi bila i sjajna prilika za našu promociju van granica Srbije.“, završava Milošević.

Povezana vest:  PET RAZLOGA ZBOG KOJIH NE SMETE PROPUSTITI LORD OF THE DANCE U KOMBANK ARENI