bora corba (1)

Počeo 13. Bir Fest

Nastupima bendova Šinobusi, Cotton Pickers i Nikole Vranjkovića večeras je na Ušću počeo 13. Beer Fest, jedan od najposećenijih pivsko-muzičkih festivala u Istočnoj Evropi.
Tokom večeri nastupiće i prvi gosti iz regiona Neno Belan&Fiumens, a zatim Bora Đorđević i Riblja čorba.
Nakon domaćeg zvuka posetioci će moći da uživaju u dva sata elektronskog spektakla koji će prirediti svetski poznati Đ Roger Sanćez.
Od ove godine, zbog pritužbi građana, muzički program je skraćen pa će večeras koncerti trajati do jedan sat posle ponoći, u četvrtak i u nedelju do ponoći a u petak i subotu do dva sata izjutra. Svi posetioci mogu i duže da ostanu na festivalu, ali će muzika biti tiša za nekih tridesetak posto.
-Ovogodišnji Bir fest donosi zanimljiv i uzbudljiv muzički program – rekla je Ana Radonjić PR Bir festa poznatija kao Zoe Kidah.
-Publika će prvi put moći da čuje Davorina Bogovića, jednog od osnvača Prljavog kazališta, zagrebački folk pank bend Brkove i crnogorski hip hop grupa WhoSee’.
Ona je navela i da će na festivalu biti i društveno odgovorne kampanje koje se bave recikliranjem a biće organizovane i akcije sa ciljem promocije umerene i odgovorne konzumacije alkohola.
Ove godine Holandija je prvi put patner Bir festa tako da se među štandovima izdvaja jedan narandžasti pab koji će posetiocima predstaviti nova piva za naše tržiste.
Svih pet festivalskih dana ulaz će biti besplatan.

Povezana vest:  Madona tužena zbog krađe semplova u pesmi ''Vogue''