ironmaiden

Ajron Mejden ide na novu turneju novim, većim avionom

Legendarni hevi-metal bend Ajron Mejden (Iron Maiden) prevoziće se tokom svetske turneje dogodine Boingom 747-400, dvostruko većim avionom nego Boingom 757, kojim su leteli do sada, ali kapetan će i dalje biti vođa benda i pevač Brus Dikinson, prenosi danas vazduhoplovni portal „Tango Siks“ (tangosix.rs) 
Dikinson je trenutno u Velsu na obuci za upravljanje Boingom 747, četvoromotornim džambo-džetom, kojim će se iduće godine prevoziti bend, njihovi prijatelji i 12 tona tereta u 35 zemalja na šest kontinenata gde će Ajron Mejden imati koncerte. Tokom turneje koja nosi naziv novog albuma „The Book of Souls“, preći će novom letelicom više od 88.500 kilometara.
-Najveća korist od putovanja ovim avionom je što, zahvaljujući njegovoj divovskoj veličini i transportnom kapacitetu, možemo da nosimo svu našu scensku produkciju, opremu i stolove u kargu, bez velikih strukturnih modifikacija, koje smo morali da pravimo na prethodnom modelu 757 – rekao je Dikinson.
Na sajtu Ajron Mejdena (ironmaiden.com) objavljena je i ilustracija Boinga sa oznakama benda, naziva turneje i neizostavnog lika „Edija“, maskote grupe, na repu aviona. 

Povezana vest:  Mladi niški sastav Jam Station zatvara glavni program Nišvila