tejlor svift i selena

VMA nagrade: Susret Sviftove i Vesta i gola Majli Sajrus

Pop pevačica Tejlor Svift je pokupila najviše VMA nagrada sinoć u Los Anđelesu ali je njen susret sa reperom Kanje Vestom koji je najavio da će se kandidovati za predsednika SAD 2020. bio vrhunac sinoćnje dodele MTV video muzičkih nagrada.
Vestu koji je 2009. uleteo na scenu i oteo mikrofon Sviftovoj koja se zahvaljivala na VMA nagradi, noćas je Majkl Džekson Vangard nagrada uručila Sviftova, zatvorivši tako krug, prenose agencije.
-Svi na svetu znaju za naš neslavni susret na VMA ali ono što mnogi ne znaju jeste da je Kanje Vestov album ‘College Dropout’ prvi album koji sam kupila na ajtjunsu – rekla je Svift.
Ona je, parodirajući Kanjeov govor kada joj je oteo nagradu, svim dobitnicima poručila da je veoma srećna zbog njih i da će ih pustiti da završe, ali da Kanje Vest ima jednu od najboljih karijera svih vremena.
Posle stojećih ovacija, Vest se dohvatio mikrofona i govorio o autentičnosti umetnosti u muzici i u jednom trenutku je kritikovao organizatore dodele nagrada i MTV zbog toga što su incident sa Sviftovom ponavljali više puta kako bi imali veću gledanost.
-Posle te noći, pozornica je nestala ali je uticaj na ljude ostao – rekao je on i završio govor rečima: „Odlučio sam da se 2020. kandidujem za predsednika“.
Sviftova je dobila nagradu u obliku kosmonauta za video godine, što je glavna VMA nagrada, za spot prepun zvezda „Bad Blood“ koji je navodno o njenom sukobu sa koleginicom Keti Peri.
-Znam da je bilo dosta diskusije o značenju ovog spota ali srećna sam što 2015. živimo u svetu gde dečaci mogu da se igraju princeza a devojčice vojnika – rekla je 25-godišnja pevacica.
Peri ove godine nije bila na dodeli nagrada za dostignuća u muzici iako su VMA MTV nagrade tradicionalno poznate po šokantnim momentima. Sinoćnji nije bio izuzetak kada je razgolićena Majli Sajrus (22) psovala dok je vodila šou, pokazala grudi i izvela novu pesmu o pušenju marihuane.
Problematični pevač Džastin Biber vratio se na scenu posle dvogodišnje pauze sa dve nove numere zaplakavši na kraju istih.
Sviftova je osvojila četiri VMA nagrade uključujući najbolji ženski video i najbolji pop vudei za „Blank Space“.
Reper Feti Vap proglašen je umetnikom na koga treba obratiti pažnju dok je letnji hit Bruna Marsa i Marka Ronsona „Uptown FUnk!“ najbolji muški video a „Anaconda“ Niki Minaž najbolji hip hop video.

Povezana vest:  Ćetković, Predin, Lisac za Dan zaljubljenih

Photo: Photo by Jon Kopaloff/FilmMagic