avicii

Avići protiv trgovine decom

Vodeći svetski Đ Avići (Avicii) pažnju svojih fanova skrenuo je na borbu protiv trgovine decom režiravši, prvi put, dva, kako piše AFP, prilično uznemirujuća spota.
Švedski Đ, jedan od trenutno svetski najpoznatijih, rekao je da se nada da će svoju muziku moći da iskoristi za činjenje dobra u društvu.
-Obećanje boljeg života često porodice i decu dovodi u situaciju da ih neki od najodvratnijih ljudi na Zemlji koriste kao alatke – naveo je 26-godišnji didžej u saopštenju povodom emitovanja spotova.
-To je problem koji će, nadam se, izazvati glasniju diskusiju, naročito sada kada veliki broj porodica iz ratom pogođenih zemalja traži bezbednost i utočište – naveo je Avići.
Za „For a Better Day“, numere sa Avićijevog novog albuma „Stories“ spot je pun uznemirujućih slika trgovaca ljudima koji ubijaju odrasle i dvoje dece kako beže kroz polje samo da bi ih polugole uterali u automobil trgovaca ljudima.
Drugi video za pesmu „Pure Grinding“ je takođe nasilan ali nešto manje društveno orjentisan i pokazuje sukob gangstera koji nalikuje vesternu.
Avići, čije je pravo ime Tim Bergling, režirao je spotove sa Levanom Cikurišvilijem u Mađarskoj.
Mađarska je trenutno u žiži javnosti zbog izbegličke krice i komentara premijera Viktora Orbana da muslimanske izbeglice ugrožavaju hrišćanske korene Evrope.
Spotovi su snimljeni početkom leta pre glavnog naleta izbeglica za koje je Švedska jedna od glavnih destinacija i koja, navodi AFP, prima više izbeglica od bilo koje druge EU zemlje.

Povezana vest:  ROCK SERBIA FEST 30. avgusta u Pančevu