HOWLING OWL

Koncert dua „Howling Owl“ u Galeriji Štab

U skladu sa težnjom da skreće pažnju na mlade talente i pomogne njihov profesionalni razvoj, Multikultivator u saradnji sa Galerijom Štab sutra uveče predstavlja koncert dua „Howling Owl“ koji čine Evija Vebere (vokal, sintizajzer) i Lav Kovač (bubnjevi, efekti i klavijature).
Komplementarne energije dva umetnika i njihov odnos jin-jang je ono što čini avant-pop duo „Howling Owl“ nekonvencionalno različitim.
Oni se od intimnog i krhkog do energičnog i nasilnog transformišu iz pesme u pesmu, kombinujući svoju pesničku veštinu sa dečjom radoznalošću u otkrivanju novih zvučnih mogućnosti, navode iz Galerije Štab.
Koristeći glas, sintisajzer, bubnjeve, elektroniku i razne druge male instrumente, teže da izraze svoje promenljive identitete i u jednom trenutku kroz pank zvuk prenose osećaj buntovništva, a već u sledećem nežni, tanani osećaj mudrosti.
Pod uticajem prirode, ljudi i događaja koji ih okružuju, kao i širokog spektra muzike koju slušaju, oni svoje izvođenje nude u obliku kolaža zvučnih piktografa.
U muzici koju stvaraju članovi dua teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se svojom intuicijom i dečjom radoznalošću.
Evija Vebere, pevačica, kompozitorka i multiinstrumentalistkinja, dolazi iz malog grada zvanog Kuldiga, u Letoniji. Završila je srednju muzičku školu u Ventspilsu, potom Džez konzervatorijum u Groningenu, Holandiji.
Lav Kovač, perkusionista i kompozitor, bavi se akustičnom i elektronskom muzikom. Dolazi iz Novog Sada, a trenutno završava studije u Groningenu u Holandiji.
Stalni je član nekoliko postava Borisa Kovača s kojima je nastupao širom Evrope. Trenutno svira u nekoliko autorskih sastava KUHN FU, Ćillin’ 4tet, Evija Vebere band i vodi svoj autorski bend „Phantasmagoria“.
Ulaz na koncert u Galeriji Štab je besplatan i ujedno je i zatvaranje izložbe „Strašila“autora Berina Tuzlić.

Povezana vest:  Dragačevski sabor trube u Guči: 10 dana pred Sabor slobodnog smeštaja gotovo da nema