OREA snimanje spota
ZANIMLJIV ELEKTRO-AKUSTIČNI SASTAV „OREA“ OBJAVLJUJE PRVI SINGL
 
Novoformirani dvočlani elektro-akustični sastav OREA objavio je prvi singl/spot „Bikini“ sa budućeg debi albuma, u izdanju Lampshade Media.
Muzičku produkciju potpisuje Lil’ Bear dok je za postprodukciju odgovoran Athens Mastering studio u Atini. Takođe, produkciju spota za istoimeni singl potpisuju Milan Nenin i Borko Basarić.
Spot je dostupan na svim platformama za download i streaming muzike na internetu (Amazon, iTunes, Deezer, Spotify, YouTube i dr) i može se pogledati OVDE!
OREA je dvočlani elektro-akustični sastav koji čine Borko Basarić i Milan Nenin. Svoju muziku karakterišu kao world music, tj. spoj različitih uticaja bluza, džeza, flamenka i klasike.
Milan i Borko su se upoznali na Univerzitetu u Novom Sadu, Departmanu za fiziku 2002. god kad su počeli da komponuju svoj materijal pod uticajem ploča koje su u to vreme delili: „Friday night in San Francisco“ (Al Di Meola / John McLaughlin / Paco de Lucía), „Krushevo“ (Stefanovski / Tadić), Astor Piazzolla.. Posle nekoliko snimaka i televizijskih nastupa, njihove karijere i životi kreću divergentnim putevima. Borko osniva bend „Azil 5“ dok Milan radi na svom solo projektu („Incident“), te sarađuje sa Borisom Kovačem, Darkom Rundekom i bavi se muzičkom produkcijom.
12 godina kasnije Milan i Borko se sreću slučajno konstatujući da žive u istoj ulici, obnavljaju saradnju i nastaje OREA.
Debi album sastava OREA se može očekivati početkom 2016. godine.
Povezana vest:  Ritam Afrike i muškarac na visokim potpeticama večeras u „X Faktoru"!