Texas Flood

Texas Flood tribjut koncert u čast Džimija Hendriksa

U petak, 18. septembra, navršava se 45 godina od smrti najvećeg rok gitariste svih vremena Džimija Hendriksa i tim povodom 19. septembra u Mikser hausu biće održan tribjut koncert poznatog domaćeg bluz rok sastava „Texas Flood“.
Beogradski bluz rok pauer trio od početka ima na repertoaru i Hendriksove pesme, a pre pet godina su prvi put izveli program posvećen samo njemu, od kada i nastavljaju tradiciju odavanja pošte legendarnom gitaristi.
Bluz gitarista Nenad Mr Swagger Zlatanović osnovao je 2004. godine „Texas Flood“, sastav koji svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Reja, Džimija Hendriksa i „Led Cepelin“. 
Nakon nekoliko izmena sastava, 2007. su se ustanovili kao trio, a prvi CD „Grinnin in Your Face“ izdali su 2009. 
„Texas Flood“ je imao skoro 1.000 nastupa, većinom u klubovima u Srbiji i regionu, ali su zabeležili i nekoliko nastupa na velikim bluz festivalima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Rumuniji, Luksemburgu, Švajcarskoj. Svirali su kao predgrupa „Ž-Top“-u na njihovom beogradskom koncertu.
Ulaznice za njihov koncert u Mikser hausu dostupne su u pretprodaji na svim prodajnim mestima „Gigs Tixa“ po ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta koštati 600 dinara.

Povezana vest:  Konačno u prodaji ulaznice za Belgrade Music Week - SAMO ZA SUPERFANOVE!