lena-stamenkovic

USPEŠNI ČAROLIJANCI: LENA STAMENKOVIĆ NA DEČJOJ PESMI EVROVIZIJE

Srbiju će na ovogodišnjoj Dečjoj pesmi Evrovizije u Bugraskoj predstavljati jedanaestogodišnja Lena Stamenković, kompozicijom „Lenina pesma“.

Ova talentovana devojčica dolazi iz Zaječara, a široj javnosti je poznata po svom prvom javnom predstavljanju na festivalu dečje muzike „Čarolija“. Lena je svoje prve muzičke korake napravila upravo na ovom festivalu, a publiku je u svoj talenat ubedila i učešćem u prošloj sezoni „Pinkovih zvezdica“ gde je osvojila četvrto mesto.

Povezana vest:  Tribina: Fraza Ide gas je izraz adrenalina u muzici i umetnosti

Lena još kao beba pokazuje interesovanje za muziku. Muzičku školu je upisala 2012. godine. Sada je četvrti razred, svira klavir i peva u horu. Publiku osvaja šarmom, spontanošću i iskrenošću. Pored izuzetnog glasa i talenta, Lena prenosi pozitivnu energiju i u svaku pesmu unosi iskrene emocije.

Uskoro će biti objavljena pesma kojom će Lena predstavljati Srbiju u Sofiji. Muziku za kompoziciju „Lenina pesma“ napisala je Leontina Vukomanović, dok su tekst zajedno napisale Lena Stamenković i Leontina Vukomanović, aranžman potpisuje Dušan Alagić.
Ovogodišnja Dečja pesma Evrovizije održaće se 21. novembra 2015. godine u Bugarskoj, pod sloganom „Otkrij“ („Discover“). Simbol Dečjeg Evrosonga ove godine je „tehnološki cvet“ zasnovan na ideji maslačka koji je svako od nas kao dete makar jednom oduvao, kako su saopštili organizatori.

Povezana vest:  Bjesovi odloženi, u Festu ove subote 357!

Osim Srbije, učešće je do sada potvrdilo još četrnaest zemalja – Albanija, Jermenija, Belorusija, Bugarska, BJR Makedonija, Gruzija, Italija, Irska, Malta, Crna Gora, Rusija, Slovenija, Holandija i Ukrajina.