madonna koncert septembar

Madona: Papa me kopira ili je tajno zaljubljen u mene

Poznata po provokacijama na račun Vatikana, Madona je prvi put pokazala izvesno poštovanje prema ovoj verskoj instituciji, tačnije prema njenom poglavaru, papi Franji.
Na koncertu koji je sinoć održala u Filadelfiji, kraljica popa je deo svog nastupa posvetila pontifu.
-Pravila su za budale. Zato mi se dopada novi papa. Deluje mi kao čovek bez predrasuda – kazala je pevačica u jednom od svojih komentara upućenih papi Franji tokom koncerta na kom je bilo puno verskih obeležja, uključujući i plesačice u odorama časnih sestara koje plešu oko šipki u obliku krsta.
-Papa me uhodi – izjavila je Madona između dve pesme, napominjući da je nedavno nastupila u Njujorku, gde će papa biti do subote, da bi kasnije došao u Filadelfiju.
„Ili me kopira ili je potajno zaljubljen u mene“, zaključila je ona.
Popevši se na sto, 57-godišnja pevačica je upitala: „A da li papa može da uradi ovako nešto?“
Pevačica je podsetila da je tri puta bila izopštena iz katoličke crkve, što, kako je istakla u šali, dokazuje „koliko je Vatikanu stalo“ do nje.
Madona je papi ovom prilikom posvetila i pesmu „La Vie en Rose“ u svojoj verziji.
Madona, koja je odrasla u katoličkoj porodici u Mičigenu, ima dugu istoriju „nesporazuma“ sa Vatikanom.
Njen video spot za pesmu „Like A Prayer“ iz 1989. godine razbesneo je katoličku crkvu zbog verskih obeležja koji se pojavljuju u njemu kao što su krstovi u plamenu.
Vatikan je javno osudio i njenu turneju „Blond Ambition“ iz 1990. tokom koje je pevačica simulirala masturbaciju. Za vreme svoje turneje „Confešions“ iz 2006, Madona je iscenirala raspeće na sceni postavljenoj samo nekoliko kilometara od Vatikana.
To, međutim, ne znači da celokupno sveštenstvo ignoriše pevačicu. U decembru, italijanska raspevana monahinja Kristina Skučija, pobednica muzičkog TV takmičenja, poklonila je papi CD sa svojom verzijom Madonine pesme „Like a Virgin“.

Povezana vest:  Saxon otvaraju Gitarijadu u Zaječaru 28.juna

PHOTO: Kevin Mazur/Getty Images Entertainment