KKG 02

U ZAJEČARU PROMOVISAN KREATIVNI KURS GITARE

Gitar Art Festival, Ustanova Gitarijada i Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara organizovali su još jednu promociju Kreativnog Kursa Gitare u Džez kafeu u Zaječaru.
Ljubica Lazić, ispred Guitar Art Festivala upoznala je sve prisutne sa programom, koji Kreativni Kurs Gitare nudi, a koji će u Zaječaru početi tokom druge polovine oktobra.
Kreativni Kurs Gitare prati školski kalendar, što znači da se program odvija u vremenskom intervalu od oktobra, a završava se tokom juna. U sklopu obavezne i redovne nastave, Kreativni Kurs Gitare organizuje 62 časa gitare, kao i 8 časova dodatne nastave, u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove. Polaznike kursa očekuju dva velika nastupa, novogodišnji koncert i završni nastup. Takođe, tokom trajanja Guitar Art Festivala, koji će biti održan u Beogradu u martu 2016. godine, polaznici imaju organizovana predavanja kod najvećih gitarista sveta, radionice, posetu večernjem koncertu i svoj KKG koncert.
„Dobar program učenja gitare pruža mogućnost da iz najmlađih izvuče ono najbolje. Između ostalog, suština kursa je, da se oni dobro osećaju i da se kroz druženje i rad otvore i budu to što jesu“ rekao je, Boško Radojković, osnivač i direktor Gitar Art Festivala.
Podsećanja radi, Ustanova Gitarijada Zaječar i Guitar Art Festival zvanično su potpisali protokol o saradnji početkom 2014. godine.
Na promociji je najavljen i veliki koncert prilikom otvaranja 50. jubilarne Gitarijade, kada će na najdugovečnijoj rokenrol manifestaciji nastupiti polaznici kursa iz svih gradova Srbije. Jedan veliki „orkestar“ od oko 300 gitarista, polaznika kursa i velikih gitarskih zvezda prirediće nezaboravan spektakl, kako je rečeno, na kasno antičkom lokalitetu carske palate „Felix Romuliana“.

Povezana vest:  Exit ide ka istorijskom rekordu – već sad preko 40.000 posetilaca po danu na tvrđavi!

„Tu smo da kao jedna od Ustanova kulture, doprinesemo promociji muzičke kulture, ali pre svega i instrumenta na kome se zasniva brend grada Zaječara, u ovom trenutku. Program otvaranja 50. Gitarijade biće upravo u znaku Kreativnog Kursa Gitare, gde će nastupiti oko 300 polaznika iz cele Srbije, a pred kojima će stajati eminentna imena “ istakao je direktor Ustanove Gitarijada, Perislav Ducić.
Profesor Boris Miloradović rekao je, da se prilikom pohađanja kursa kreće od najosnovnijih stvari, a da se potom otvara jedan novi mozaik.
Svi oni koji žele da pohađaju Kreativni kurs gitare u Zaječaru, mogu se informisatii putem telefona 064 25 67 203 ili na mail [email protected]. Upis je u toku!

Povezana vest:  Taylor Swift želi Grammyja