darko rundek impuls

Darko Rundek o Haustoru, inspiraciji i novom albumu u emisiji Impusl na MTV kanalu

U okviru regionalne koncertne turneje, na kojoj promoviše novi album „Mostovi“, Rundek Cargo trio posetio je i četiri bosanskohercegovačka grada u kojima je priredio nastupe o kojima će se još dugo pričati. U Sarajevu je njihov koncert bio humanitarnog karaktera u cilju podrške projekta Muzička soba, koji za cilj ima da deci bez roditeljskog staranja, štićenicima doma Bjelave, omogući da odrastaju u što boljem okruženju.

Ekipa emisije Impuls iskoristila je priliku i sastala se sa Darkom Rundekom, frontmenom, tekstopiscem i kompozitorom i jednim od najharizmatičnijih umetnika sa regionalne muzičke scene.

Povezana vest:  Lili Alen provodi medeni mesec na muzičkom festivalu

Nekadašnji predvodnih kultnih Haustora je ispričao za Impuls koliko je teško bilo nastaviti samostalnu karijeru nakon raspada možda najveće jugoslovenske grupe i prevazići očekivanja publike da će biti isti onaj Darko iz benda. Sa svojim Cargo orkestrom je nastupao širom celog sveta, poklanjao se sa pozornica svih veličina publici najrazličitijih nacionalnosti, a pesme je snimao po najvećim i najbolje opremljenim studijima u Los Anđelesu i drugim svetskim metropolama. Međutim, kada je došlo vreme za poslednji album, povukli su se na malo mesto na ostrvu Brač i tamo su stvorili „Mostove“. Kao i do sada, i na nasledniku „Plavog aviona“ se nalaze pesme koje imaju dublji, skriveni podtekst koji donosi neko mistično značenje. Tako, recimo, pesma „Ima ih“ sa aktuelnog albuma, ukoliko bi čitali kao tekst bez muzike, bi bila „prava fašistička pesma koja poziva na reakciju i predstavlja kritiku sadašnjeg sistema,“ po rečima samog Rundeka.
Rundek Cargo trio je aktivan i kada je stvaranje filmseke i pozorišne muzike u pitanju. Nedavno su uradili muziku za predstavu „Jugoslavija, moja dežela“ po romanu slovenskog pisca Goran Vojnovića, a potpisuju i muziku za dokumentarni film „Generacija ’68“.

Povezana vest:  X FACTOR 2013, Baražno glasanje! Vratite svoje favorite!

Pored priče sa uvek inspirativnim Darkom Rundekom, u Impulsu ćete još čuti novosti iz sveta muzika, šoubiza i filma, a saznaćete i koji izvođači su najbolje plasirani na jedinoj regionalnom muzičkoj listi, MTV Domaćici.

IMPULS NA MTV KANALU
Premijera: sredom u 21:00
Reprize četvrtkom u 22:40, petkom 19:00, subotom u 12:10 i nedeljom u 17:30