ritam nereda fotoGabrielRadatovicVELIKI BEOGRADSKI KONCERT RITMA NEREDA SUTRA U DOMU OMLADINE

Dugo očekivani veliki beogradski koncert legendarnog sastava Ritam Nereda biće održan u petak, 09. oktobra od 20 časova, u sali Amerikana Doma omladine. Bend će promovisati novi album „To nisi ti“, a publika će imati prilike da uživa i uz njihove energične hitove i dobro poznate pesme. Kao specijalni gosti na koncertu nastupiće Dot The Eye, groove metal bend iz Beograda, zatim Kolaps, hardcore sastav iz Novog Sada, kao i naš najstariji aktivni punk bend, čuveni KBO! iz Kragujevca. Očekuju se i mnogi drugi gosti iznenađenja.

Satnica koncerta izgleda ovako:

20.00 otvaranje vrata
20.30 DOT THE EYE
21.15 KOLAPS
22.00 KBO!
23.00 RITAM NEREDA

Ulaznice po ceni od 600 dinara možete kupiti na blagajni Doma omladine u Beogradu, prodavnici Felix (Tc Sremska), kafeu Šikarica (Skadarlija) kao i na prodajnim mestima Gigstix i Eventima.

Dugo očekivani, jedanaesti po redu album novosadskih punk rock legendi, sastava Ritam Nereda pod nazivom „To nisi ti“ (Nocturne media), objavljen pre nekoliko meseci donosi 10 novih, svežih, uzbudljivih i brzih pesama u klasičnom maniru stare škole Ritma nereda.

„Album To nisi ti donosi pozitivniju energiju, drugačiji, konkretniji zvuk i emotivne momente kojima smo dali veći značaj nego na ranijim albumima. Godinama smo težili da svakim albumom budemo drugačiji i mislim da smo i sada u tome uspeli“, objašnjava Boban Petronić, frontmen Ritma nereda.
Tokom 27 godina postojanja su uspeli da se, od mladog i neafirmisanog benda, izbore za status jednog od najreprezentativnijeg pank sastava na našim prostorima. Muzička scena Srbije se u tom periodu dosta promenila i Boban ističe kako su uprkos svim promenama ostali dosledni njihovim stavovima i pesmama. „Pesme su te koje su naša ideologija i koje ostaju i dugo posle nas, a na kraju je samo to i bitno. Sam muzički izražaj se menjao sa godinama, a nama je bilo bitno samo da bude jako glasno, žestoko i puno energije. Zato je ljudima bilo teško da nas ukalupe u neki muzički žanr. Često su to pokušavali i to čine i danas.“
Budući da iza sebe imaju čak jedanaest objavljenih albuma, zanimalo nas je koje bi on izdanje preporučio kao najreprezentativnije nekome ko nije imao prilike da čuje za njihovo stvaralaštvo. „Svakome ko nije čuo Ritam Nereda bih preporučio da dođe na svirku i posluša bend uživo. Na svirkama se vidi, čuje i oseća da li je to ono pravo, iskreno, dobro i da li je to u stvari pravi bend ili samo pokušaj. Posle toga će poželeti da čuje što više naših albuma“, kaže Boban Petronić.
Bend Ritam Nereda na našoj sceni postoji skoro tri decenije, ima veliki broj fanova i visoke tiraže. S obzirom na to da iza sebe imaju značajno koncertno iskustvo, pitali smo Bobana da li postoji neki koncert ili drugi bitan momenat iz dosadašnje karijere koji bi posebno izdvojio. „Posle više od 600 koncerata, teško je izdvojiti bitne momente. Bilo ih je na pretek. Izlazak svakog novog albuma, koncerti pred 300, ali i pred 50000 ljudi, druženja sa legendama rok kulture i našim dragim ortacima su velike stvari i one nas čine takvima kakvi smo. Naravno, puno je tu i loših iskustava, događaja i stvari, ali su one nama nebitne u celoj priči. Jeste, okrnjeni smo, izudarani sa svih strana, ali i dalje idemo napred i što je najbitnije, imamo šta da kažemo“, objašnjava Boban Petronić.
Imali su prilike da dele binu sa vrhunskim muzičarima poput Red Hot Chilli Peppers, Motorhead, Queens of Stone Age i mnogim drugima. Boban kaže da su najveći utisak na njih ostavili Lemmy Kilmister i Henry Rollins jer su neposredni, duhoviti i ljubopitljivi. „Vidi se da iskreno žive taj život o kome pevaju i to je najbitnije. Pa, šta mislite kakvi su to likovi koji su proputovali čitav svet, uzduž i popreko, preživeli na bini, nagledali se stvari koje ljudsko oko nije videlo, upoznali preko milion ljudi, preživeli 50 nečijih života?“ kaže Petronić.
Za kraj smo pitali Bobana zašto su se baš odlučili da ugoste bendove Dot The Eye, Kolaps i KBO i kakav repertoar su nam pripremili za predstojeći koncert u Domu omladine Beograda. „Mladi i žestoki beogradski Dot the Eye, sve zastupljeniji Novosađani Kolaps, i legende srpskog panka- kragujevački KBO, su mnogo više nego specijalni gosti. Oni predstavljaju skoro tri generacije ljudi koji sviraju, po žanrovima različitu, ali iskrenu i snažnu muziku koja sa sobom nosi pozitivnu poruku i čistu energiju. Od njih se očekuje samo najbolje, dok će Ritam Nereda predstaviti presek celokupne karijere sa akcentom na novi album. Biće tu puno druženja, energije, gostiju iznenađenja i skoro 4 sata kvalitetne svirke, tako da pozivamo sve ljude da dođu 9. oktobra na koncert u Domu omladine“, završava Petronić.

Povezana vest:  Mascom vodi fanove na upoznavanje sa Davidom Guettom!

PHOTO: Gabriel Radatović