ljubicice Promo 2 - foto Stasa BukumirovicJESENJI ORKESTAR I BEND LJUBIČICE PREDSTAVLJAJU SPOT ZA NUMERU „GODINE U VETRU“

Jesenji Orkestar i Ljubičice predstavljaju pesmu „Godine u vetru“, prvi singl sa istoimenog novog albuma Jesenjeg Orkestra. Nedavno je i snimljen spot za ovu numeru i premijerno će biti prikazan na MTV kanalu u ponedeljak u 20 časova.
Pun naziv novog materijala Jesenjeg Orkestra je „Godine u vetru (Ne brini dušo Ežen je u redu)“ i pojaviće se u januaru 2016. godine za izdavačku kuću Lampsahde Media. Ceo album je snimljen u studiju Krokodil u Pančevu i nastao je u bliskoj saradnji Daniela Kovača iz Jesenjeg Orkestra sa grupom Ljubičice.
Ova numera je odabrana za prvi singl kao ubedljiv primer pesma sa novog albuma. Bogata instrumentacija, inventivni aranžmani i produkcija teraju slušaoca i na ples i u setu kroz promene dinamike i moćno finale.

Povezana vest:  Teofilovići i Tadić idu u Sarajevo

Kako je došlo do ove saradnje opisuje Daniel Kovač, tvorac Jesenjeg Orkestra. „Ja sam doneo skice pesama za album u studio Krokodil, nakon čega je Petar Stevanović iz Ljubičica pravio aranžmane za njih. Produkcija je otud postala neobično bogata u odnosu na prethodne tonske zapise Jesenjeg Orkestra zato što je Petar iskoristio sve potencijale Ljubičica – rokenrol gitare, duvače, gudače, elektroniku, prateće vokale. Rezultat njegovog rada je moćna i jasna muzička kulisa za vrlo emotivnu zbirku mojih pesama o slomljenim ljubavima. Dakle, Ljubičice su predstavile Jesenji Orkestar u potpuno novom svetlu pomerivši ga tamo gde još nikad nije bio – pred reflektore popularne muzike!“

Povezana vest:  Muzika sa zatvaranja Olimpijskih igara - "A Symphony of British Music"

Miks i tonsku produkciju albuma je radio Milan Bjelica, stari saradnik Ljubičica i Jesenjeg orkestra. Za pesmu je snimljen i video spot koji je snimila i režirala Staša Bukumirović koji će premijeru imati u ponedeljak, 2. novembra na MTV kanalu.