Robbie Williams 2015 Live

Grad za ideje koji doprinose promociji i razvoju turizma

Grad Beograd podržava ideje koje doprinose razvoju turizma i promociji Beograda, a učestvovao je, u cilju još bolje kulturne i turističke promocije, u organizaciji koncerta Robija Vilijamsa pokrivajući 15 odsto troškova, saopšteno je iz Gradske uprave.
Grad Beograd je, preko CEBEF-a, učestvovao u organizaciji koncerta Robija Vilijamsa i u saradnji sa „Sky communications d.o.o.“ kao nosiocem ekskluzivnog prava za realizaciju koncerta.
Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, ova podrška je bila neophodna obzirom na to da je beogradski koncert imao tri do četiri puta nižu cenu ulaznice od ostalih gradova u Evropi, te se bez ove podrške koncert ne bi realizovao.
Finansiranje koncerta Robija Vilijamsa se gradu Beogradu višestruko isplatilo budući da je iz okruženja došlo oko 10.000 ljudi, koji su u Beogradu potrošili 200 miliona dinara.
Na taj način je samo od PDV-a državni budžet prihodovao gotovo 50 miliona dinara.
Pozitivne ekonomske efekte Grad je osetio i u danima posle ovog koncerta, kroz zadržavanje dela turista na više noćenja.
-Grad Beograd podržava sve ideje koje doprinose razvoju turizma i promociji Beograda. Ovakva praksa sufinansiranja organizacije velikih manifestacija je uobičajena praksa i u Evropi, a ni Beogradu nije nepoznata imajući u vidu da je na sličan način, sa duplo višim iznosom, 2009. godine grad Beograd podržao održavanje koncerta Madone – navodi se u saopštenju.
Takav primer saradnje je i „Beer fest“ koji grad podržava već nekoliko godina unazad, kao i niz mnogih drugih manifestacija.
Ovakav pristup je i do sada dao značajne rezultate, posebno u 2014. godini, ali i u prvoj polovini 2015. godine.
Zabeležen rast dolazaka domaćih i stranih gostiju u proseku za 14 odsto i rast noćenja u glavnom gradu 2014. godine, veći je za skoro 50 odsto.
Sredstva obezbeđena za koncert Robija Viliamsa su utrošena na troškove koncerta, i to onog dela za koji je bio zadužen CEBEF, i nijedan drugi način utroška datih sredstava nije bio moguć, dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  Vlado Georgiev oduševio u Maestralu