bajaga split

Bajaga razvalio Split, gost Dino Rađa

Bajaga i Instruktori u subotu uveče nastupili su pred oko 6.000 posetilaca u ispunjenoj dvorani Spaladium arena u Splitu, gde im se kao specijalni gost na gitari pridružio proslavljeni košarkaš Dino Rađa!
Na koncertu nazvanom „Tulum“ pre benda Momčila Bajagića svirali su bendovi Silente i Libar. Posle nedavne velike dvorane Doma sportova u Zagrebu, gde je bilo oko 10.000 posetilaca, trijumfalni splitski koncert bio je drugi u nizu „Tuluma“. Koncertni serijal se završava 13. novembra u Domu mladosti u Rijeci gde će uz Bajagu i Instruktore svirati Silente i Quasarr.
Beogradski bend je u Splitu nastup počeo sa pesmom „S druge strane jastuka“ – simbolično pošto na „Tulum“ koncertima Bajaga i Instruktori obeležavaju 30 godina od izlaska svog istoimenog drugog albuma.
Splićanima su sa „Jastuka“ odsvirane i “Francuska ljubavna revolcija“, “Dvadeseti vek“, “220“, “Zažmuri“, „Dobro jutro džezeri“… Pored toga Bajaga i drugovi izveli su i brojne hitove iz ostalih delova karijere kao što su „Godine prolaze“, „Gore-dole“, „Plavi safir“, „Lepa Janja ribareva kći“, „Verujem, ne verujem“, uz obavezno grleno pevanje publike u „Spaladium areni“.
Dvočasovni nastup Bajaga i Instruktori okončali su na spektakularan način – na bis su odsvirali „Tišinu“ u kojoj im se neočekivano na gitari pridružio čuveni splitski košarkaš Dino Rađa.
Splitska Slobodna Dalmacija primećuje u naslovu da je „Bajaga zapalio publiku u Spaladiumu“ i dodaje da je „na koncertu je bilo i mlađe, ali i znatno starije publike, što je potvrdilo da je Bajaga glazbenik kojega vole sve generacije“.
Portal www.perun.hr izveštava da je „koncert završio s pjesmom ‘Moji drugovi’, uz standardne izljeve ljubavi i zahvalnosti uz obećanje da će se ponovno vratiti u Split…a zaista nema razloga da tako i ne bude, jer kao što je već više puta i rečeno i napisano, a i iz prakse vidljivo, Bajaga i njegovi Instruktori u Splitu jako dobro prolaze“.
„U svakom slučaju, onaj tko je došao na koncert došao je iz razloga nostalgije i dobrog starog zvuka, to je i dobio, uz nešto drugačije, dinamičnije aranžmane. Još jedan dokaz da Instruktori s Bajagom na čelu još uvijek imaju svježih ideja, koje bi u idućih godinu dvije sigurno trebalo kanalizirati u jedno potencijalno kvalitetno studijsko izdanje“, piše Perunov Ante Turić.
Primetivši da je „veliki hit ‘Tišina’ pojačao svirkom na gitari ni manje, ni više nego jedan od najboljih košarkaša u našoj povijesti, veliki Dino Rađa“, portal www.dnevno.hr ističe da „čak ni ponajbolji poznavatelji glazbene scene nisu mogli pretpostaviti da bi do ovakve suradnje moglo doći čime je onaj pojam ‘specijalan gost’ dobilo uistinu novo značenje“.

Povezana vest:  Jutarnje rejv žurke - trend u svetu

PHOTO: Zoran Vulović