ZAA Urban Fest PC Jelena Katanic

REGIONALNA KONCERTNA ATRAKCIJA, KRUŠEVAČKI ZAA, U KULTURNOM CENTRU GRAD

Posle godinu dana od poslednjeg solo nastupa u Beogradu, kruševački bend ZAA, koji publika i kritika ocenjuju kao svojevrsnu regionalnu koncertnu atrakciju, vraća se pred prestoničku publiku koncertom u Kulturnom centru Grad, koji je zakazan za 21. novembar u 21 čas. Nastup je deo jesenje mini-turneje kojom ZAA zaokružuje promociju aktulenog albuma „What About.
„Drago nam je što nastupamo u jednoj od svojih omiljenih kulturnih oaza u Beogradu. ZAA donosi mnogo dobre energije u prostor KC Grada. Očekujemo vas u subotu, 21. novembra. Svi ste pozvani, dođite šareni i nasmejani!“, poručio je beogradskoj publici Tomislav Ilić, basista benda.
U novosadskom klubu „Quarter“ (Bulevar Despota Stefana 5) bend će nastupiti 20. novembra, dok će publika iz Niša i okoline moći da čuje pesme sa aktuelnog, ali i omiljene numere sa prethodna dva albuma, 27. novembra u klubu „Feedback“ (Balkanska 2a).
Cena ulaznica za sva tri koncerta je 400 dinara u pretprodaji i 500 na dan koncerta. U Novom Sadu karte se u pretprodaji mogu kupiti u CD shop-u „Mungos“ (Zmaj Jovina 2), u Beogradu u KC Grad, dok su u Nišu dostupne u „Vintage shop“-u (Davidova 9) i „Energy music shop“-u (TPC Kalča, Obrenovićeva bb).
ZAA je tokom leta imao više od 20 nastupa na festivalskim manifestacijama i koncertima širom prostora ex-YU, među kojima se ističu „Love fest“ u Vrnjačkoj Banji, na kome je bend nastupio pre Lajbaha, „Lake fest“ u Nikšiću, gde su binu delili sa Guano Ejpsom, kao i „D festival“ u Dorjanu (Makedonija), gde su svirali rame uz rame sa Manu Čaom.
Bend ZAA je osnovan u februaru 2008. godine u Kruševcu. Iza sebe imaju više od 250 nastupa u gradovima širom bivše Jugoslavije, a svirali su i u Austriji, Češkoj i Mađarskoj. Bend kritika ocenjuje kao svojevrsnu koncertnu atrakciju, a prepoznatljivi su po originalnim i energičnim nastupima, koje odlikuju upečatljivi plesni ritmovi u kombinaciji sa znalačkim improvizacijama. Njihov autentični izraz koji čini miks različitih stilova – od ska i daba, do post roka, džeza i panka, čini ZAA jedinstvenom muzičkom pojavom na ovim prostorima.
Već na početku karijere su ostvarili značajan uspeh, osvojivši treću nagradu na banjalučkom Demofestu (2009), dok su godinu dana kasnije stigli do regionalnog finala prestižnog evropskog festivala Rototom.
U pauzi između nastupa ZAA radi na novim pesmama, koje će publika moći da čuje već sledeće godine.

Povezana vest:  Lejdi Gaga objavila fotografiju na kojoj isprobava venčanicu, da li se bliži venčanje?