SEBASTIAN-MULLAERT BY JOHANSUNDELL 1

Mike Huckaby i Sebastian Mullaert za drugačiju Apgrade žurku 5. decembra

Nakon rasprodatog nastupa Nicolas Jaara, nova Apgrade žurka zakazana je već 5. decembra u beogradskoj hali „Depo“ pod oznakom Apside, čija je namera da publici donese programski spoj drugačiji od ustaljenog. Jedan od najuglednijih predstavnika detroitske scene Mike Huckaby i švedska zvezda u usponu Sebastian Mullaert, poznat i kao član kultnog tandema Minilogue, nastupiće zajedno u spoju dve različite generacije elektronske muzike koju vezuje jednako beskompromisan umetnički pristup. Nakon sjajnih gostovanja u beogradskim klubovima Wash i 20/44, Huckaby prvi put nastupa u Depou gde će na velikoj sceni potvrditi kultni status kod ovdašnje publike, dok će Mullaert nastupom uživo dokazati zašto je njegova nova, samostalna karijera jedna od najblistavijih u protekloj godini. Domaću podršku pružiće naš međunarodno priznati producent Dejan Milićević, te vedete beogradske scene Gordan Paunović i Vlada Janjić. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Gigstixa i Eventima po ceni od 600 dinara.

Povezana vest:  CKay – afrobeats superstar

Mike Huckaby by Marie Staggat 04htMike Huckaby ima besprekoran pedigre stečen na prestižnoj detroitskoj sceni, čiji je jedan od vodećih ambasadora u svetu. Huckaby nije samo jedan od najcenjenijih disk džokeja „motornog grada“, već i jedan od njegovih najpredanijih učitelja i vlasnik legendarne prodavnice ploča „Record Time“ sa enciklopedijskom potkovanošću. Brigu o budućim generacijama pokazuje edukacijom mladih u detroitskom Youthwill centru, kroz časove rada u programima Ableton i Reaktor. Jedan je od retkih koji ukazuje na značaj muzičke teorije u elektronskoj muzici rečima: „Džez je kišobran ispod kog deep house obitava“. Pored vođenja dve ugledne etikete „Deep Transportation“ i „SYNTH“, njegova lista saradnika sadrži imena kao što su Model 500, Juan Atkins, DeepChord, Terence Dixon, Vladislav Delay, te Loco Dice i brojni drugi. Edukator iz Detroita, stalan je gost najvećih svetskih klubova kao što je berlinski Trezor, čiji je rezident i jedan od mostova dve scene.

Povezana vest:  Riči Sambora napustio turneju "Bon Džovija"

Sebastian Mullaert je klasično obrazovan muzičar na klaviru, violini i orguljama. Na početku eksperimentisanja u elektronskoj muzici, upoznaje Markusa Henrikssona sa kojim 1996. osniva sastav koji će skoro dvadeset godina kasnije biti stalno prisutan na svetskim listama najboljih nastupa uživo – Minilogue. Poznat je i kao deo projekata Son Kite, Trimatic, IMPS, kao i po solo projektu Ooze. Ono što definiše njegovu muziku su spontanost i konstantna promena u energiji. Izdaje redovno za etikete kao što su Minus, Ovum, Mule i Traum, a poslednji album u tandemu Minilogue objavio je za Cocoon. Nakon nedavne evolucije zvuka u žanrovski unikatnom pravcu, Mullaert je uspeo da prodrma svetsku elektronsku scenu, dobrim delom zaglavljenu u kreativnoj krizi, gde se u poslednjih nekoliko godina zvuk isuviše uniformisao.

Povezana vest:  300.000 ljudi u borbi protiv nasilja nad ženama!

Prethodni Apgrade događaji ugostili su neka od najvećih imena savremene elektronske muzike kao što su Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Mathew Jonson, Function, Efdemin i drugi.