RCT Ima Ih 11

Rundek Cargo Trio popravlja mostove između Beograda i Zagreba

Rundek Cargo Trio sa aktuelnog albuma „Mostovi“ objavio je danas spot „Ima ih“, crno-belu priču snimanu nedavno u Beogradu i Zagrebu, koji se asocijativno poigrava sa svetovima kapitalista i birokratije, klošara i beskućnika.
„Snimili smo spot pri punoj svijesti u Zagrebu i Beogradu, doprinoseći tako ‘popravljanju’ mostova između ova dva grada, iako ove lokacije za poruke pjesme ‘Ima ih’ i njenog spota nisu bitne. Mogle su to biti bilo koje dvije suvremene metropole“, objašnjava Darko Rundek.
Nakon prethodnog nežnog i romantičnog „Don Juan“, za drugi spot sa CD-a „Mostovi“ (2015) Rundek, violinistkinja Isabel Katala i multiinstrumentalista Dušan Vranić su sa rediteljem Radislavom Jovanovim-Gonzom izabrali pesmu „Ima ih“, jer njena poruka stiže usred izbegličke krize i britko niže poteze čovečanstva koji su nas doveli do toga da se bojimo, da se ne borimo i da se sramimo onog što jesmo.
„‘Ima ih’ se svakodnevno puni novim smislovima. Neka i ovaj spot pomogne da bolje čujemo njihov odjek u sebi“, kaže Rundek.
Spot „Ima ih“ pojavljuje se na samom početku turneje kojom Rundek Cargo Trio koncertno promoviše „Mostove“ 27. novembra u Dom društvenih u Kraljevu, 28. novembra u Bioskopu Kruševac, 29. novembra u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ u Zrenjaninu, 2. i 3. decembra u beogradskom Bitef Art Cafe, kao i 4. i 5. decembra u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Povezana vest:  Legendarni sastav CHICK COREA ELEKTRIC BAND u Kombank Areni, 1. jula

PHOTO: Radislav Jovanov-Gonzo