Nezni Dalibor foto Nemanja Djordjevic

Novi spot Nežnog Dalibora za pesmu „U slojevima“ premijerno na MTV kanalu

Bend Nežni Dalibor objavio je spot za novi singl „U slojevima“ čija će se premijera održati u ponedeljak, 7. decembra, u 20 časova na MTV kanalu.

Singl „U slojevima“ najavljuje predstojeći, istoimeni album, koji će biti objavljen na proleće 2016. godine.
Nova uzbudljiva pesma Nežnog Dalibora je melanholična introspektivna opservacija koja na širem planu predstavlja suptilnu kritiku cele jedne generacije, a na prvom mestu je još jedan dokaz da je Ivica Marković, u ovom trenutku, jedan od najznačajnijih rock autora na muzičkoj sceni u Srbiji i regionu.

Povezana vest:  LETU ŠTUKE i ĐORĐE MILJENOVIĆ – Koncertni spektakl u Barutani

Reditelj spota je Raško Miljković, direktor fotografije Lazar Radić, za scenario i organizaciju bio je zadužen Ivan Stančić, za scenografiju Sanja Bulat i Sonja Nenadić i post slike Nikola Vučenović.
Izlasku novog albuma prethodiće bar još jedan singl/spot, a nakon pauze zbog snimanja novog materijala, od januara kreću nastupi Nežnog Dalibora po Srbiji i regionu.

Povezana vest:  Justin Bieber se teši zbog Grammyja, menadžer i dalje ljut!

Album „U slojevima“ je snimljen u Studiju P3 u Beogradu, a produkciju potpisuje Caspar Wijnberg (ex-The Saints). Mastering albuma je urađen u Da Goose Music studiju u Amsterdamu. Pesma „U slojevima“ biće od 8. decembra 2015. dostupna za besplatno preuzimanje sa sajta http://neznidalibor.bandcamp.com

Nežni Dalibor iza sebe ima tri studijska albuma: „Sredstva i veštine“ (2008), „Normalan život“ (2011) i „Nežni Dalibor“ (2013). Bend je diskografski debitovao sa singlom „Značajan događaj“ na kompilaciji „Jutro će promeniti sve?“ (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal). Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat… ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji 2012. godine i Waves festivalu u Beču 2013. Krajem 2011. godine bendu se na sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine bend je dobio novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

Povezana vest:  Seka Aleksić sa prijateljima gradi kuće za dve porodice