Darkwood-Dub-plakatDARKWOOD DUB 1. i 2. JANUARA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Prvog i drugog januara 2016. godine, Darkwood Dub će održati koncerte u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda.
Gost grupa na koncertu je LIRA VEGA.
Prvih sto karata po promotivnoj ceni od 700RSD za koncert 1. januara mogu da se nabave putem Eventim, DD Tickets i Gigs Tix distributivne mreže kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22). Karte po promotivnoj ceni za drugi januar su rasprodate. Regularna cena karte u pretprodaji za oba koncetna dana je 1000RSD.
U Novu godinu možete da krenete na različite načine, ali samo je jedan onaj koji vas inspiriše i obuzima danima. Darkwood Dub i treću godinu zaredom zove vas na punjenje baterija, na rokenrol svetkovinu sa reggae i dub ritmovima, uz elektroniku i gitare. Ovoga puta slavlje će trajati dva dana, 1. i 2. januara u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda.
Kada nas svakog dana sa svih strana zapljuskuje neukus i nevaspitanje, kada se gase jedna za drugom radio stanice koje su nas edukovale i držale u životu decenijama i kada turbo-folk odjekuje sa trgova, a „zabavnjaci“ vladaju ustanovama kulture, nije lako objasniti ljudima da sve nije gotovo, da nema predaje, da život ide dalje i da „počinje“ i u tridesetoj, ali i u četrdesetoj, pedesetoj… Darkvudi mogu da pomognu da se bar neko vreme osećate bolje – 27. godina to rade i ne idu nigde, spremaju novi album, izmišljaju nove ritmove, šalju nove poruke u svet.Za one retke koji ne znaju, Darkwood Dub je anomalija u sistemu ili greška u matriksu na muzičkom prostoru ex-YU. Prkose pravilima i žanrovima, spajaju nespojivo, izmišljaju trendove i prihvataju sve izazove. Grupa je ime dobila po šumi u kojoj je živeo Zagor, a osnovana je krajem 1988. godine. Darkvudi su do sada objavili osam albuma i sa svakim novim izdanjem su sve više rušili stereotipe o reggae-u i dub-u, elektronskoj muzici i rokenrolu. Grupu čine Dejan Vučetić Vuča (vokal), Bojan Drobac Bambi (gitara), Milorad Ristić Miki (bas) i Lav Bratuša (bubnjevi).

Povezana vest:  Boban Rajović na JUNFESTU u sredu 18.juna