ElOrg foto Branko Gavric3

Doživite prvi Orgazam!

Električni orgazam zasviraće na dva slavljenička koncerta 26. i 27. decembra (21:00) u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda u originalnoj postavi sa početka karijere!!!
U jednom trenutku na oba koncerta gitaristi i pevaču Srđanu Gojkoviću-Giletu i klavijaturisti Ljubi Đukiću pridružiće se u par pesama basistkinja Marina Vulić (danas Geraghty) i gitarista Ljubomir Jovanović-Jovec, članovi prve postave benda iz 1980. godine, koja je učestvovala na legendarnom „Paket aranžmanu“ i snimila debi album „Električni orgazam“ (oba iz 1981. godine).
„Izuzetno nam je drago što ćemo se posle 35 godina pojaviti prvi put u originalnoj postavi benda, sa Jovecom i Marinom! Sviraćemo i u drugoj postavi – Ljuba, Jovec, basista Jovan Jovanović-Grof i ja – koja je snimila čuveni album ‘Lišće pokriva Lisabon’ (1982). Sviraćemo par pesama u obe varijante“, najavljuje Gojković.
Uz njih sviraće sadašnji bubnjar Električnog orgazma Blagoje Nedeljković-Pače umesto originalnog člana Gorana Čavajde-Čavketa (1962-1997).
Prvi koncert Električnog orgazma u subotu 26. decembra je RASPRODAT! Ulaznica za drugi košta 1.200 dinara, a na dan koncerta 27. decembra biće 1.500 dinara. Prodaja na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.
Kao predgrupa nastupiće ambijentalno-instrumentalna grupa Dushom.
„Dushom svojim sviranjem učestvuje u harmoniji Prirode, harmoniji Univerzuma. Velika nam je čast da ćemo kao predgrupa učestvovati u proslavi 35 godina Električnog orgazma“, poručuje Dushom.
Na slavljeničkim koncertima povodom 35 godina postojanja Električni orgazam će, najavljuje Gile, svirati „presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova, uz neke pesme koje dosta dugo nisu svirane u Beogradu“.
Tokom 35 godina postojanja Električni orgazam se pokazao kao jedan od najznačajnijih domaćih bendova, objavivši niz uticajnih i žanrovski izuzetno raznolikih albuma kao što su novotalasni debi „Električni orgazam“, psihodelični „Lišce prekriva Lisabon“, rokenrol „Distorzija“ i živi „Braćo i sestre“, eklektični „Zašto da ne“ ili poslednji, gruvajuće fankoidni „To što vidiš to i jeste“ (2010).

Povezana vest:  Psy i sa novim spotom na Jutjubu obara rekorde