Halsey BADLANDS 2015 PROMO 1 universalmusic.rs
NOVU MTV PUSH SEZONU OTVARA HALSEY
Ako se po jutru dan poznaje, onda bi moglo da se kaže da će se muzička godina poznavati po januarskom MTV Push izvođaču!
Čast da otvori sezonu 2016 pripala je zvezdi u usponu koja iza sebe ima debi album „Badlands“, koji je se popeo do visokog drugog mesta na Billboard 200 listi albuma, rasprodatu turneju i duet „The Feeling“ sa Justinom Bieberom. Ona je Ashley Nicolette Frangipane, poznatija kao Halsey i u januaru je slušate sa hit singlom „New Americana“.
Pre nego što je počela da piše i objavljuje svoje pesme, Halsey je sa samo 14 godina stekla internet slavu postavljajući akustične obrade pesama na svoj YouTube kanal. Tako je postala prijatelj sa momcima iz benda 5SOS, a njena parodija hita „I Knew We Were Trouble“ Taylor Swift privukla je mnogo pažnje.
Ova 21-jednogodišnjakinja odrasla je u New Jerseyju, sa veoma mladim i slobodnim roditeljima. Kao mala dosta se selila sa porodicom i navikla je da često menja društvo. Zbog toga je retko imala dovoljno vremena da ostvari bliske kontakte i da je ljudi upoznaju. Upravo zato kaže za sebe da se ne uklopa u standardne okvire. Ona polu crna – polu bela, otvoreno biseksualna, što možete da vidite i u njenim spotovima, a tokom celog života se bori sa bipolarnim poremećajem koji ju je dodatno činio „nesvakidašnjim detetom“ koje je odraslo „nepodesnu ženu“.
Njeno umetničko ime „Halsey“ je anagram njenog imena „Ashley“, ali ga je takođe inspirisao naziv metro stanice u Bruklinu preko puta stana njenog tadašnjeg dečka. Veliki je ljubitelj muzike Alanis Morissette, a odrasla je slušaćići još i Coldplay, Nirvanu i Tupaca. Njenu muziku upoređuju sa Lorde, jer obe same pišu pesme i prenose snažne poruke kroz njih.
Sa samo jednim albumom i EP pločom iza sebe, Helsey može da se pohvali da je u toku šestomesečne turneje održala čak 50 rasprodatih koncerata – 28 u Severnoj Americi, 12 u Evropi, 7 u Okeaniji i 3 u Aziji. Nema sumnje da je publika „odlepila“ za njom, a tom oduševljenju je dodatno doprinela saradnja sa jednom od najvećih zvezdi današnjice, Justinom Bieberom. Nijih dvoje su udružili snage na singlu „The Feeling“, koji producirao Skrillex, a pesma se nalazi na Biebsovom albumu „Purpose“.
Iako je prvi album „Badland“ izdala u avgustu 2015. godine, mlada umetnica uveliko razmišlja i planira novi materijal. „Jedino što želim je da mojim fanovima dajem kvalitetnu umetnost, da im kažem moju priču, da razgovaram sa njima o stvarima koje su mi bitne i da ih ohrabrim da budu ono što jesu i da budu ponosni na to“
Halsey se tek zagreva, zato obratite pažnju na ovu devojku na vreme – tokom januara na MTV kanalu sa pesmom „New Americana“.
Povezana vest:  Kurd Maverik u Beogradu