IRIE FM

IRIE FM „KLIZI“ KA VAŠIM PLEJLISTAMA

Lampshade Media sa ponosom predstavlja novog člana svoje muzičke porodice, bend IRIE FM!
Krajem godine, ovaj osmočlani bend, oduševio je javnost uživo izvođenjem pesme „Kliziš“ a od danas, ova pesma je dostupna i na Deezeru, u izdanju Lampshade Media. Zavodljiva melodija u sjajnom, odlično odsviranom aranžmanu doprinele su da se „Kliziš“ sa pravom izdvoji kao jedna od najinteresantnijih pesama na našoj muzičkoj sceni u poslednje vreme.

Kliziš na Deezeru – http://www.deezer.com/album/12077912

„Pesma „Kliziš“ je nastala kao omaž muzici osamdesetih godina i zlatnom dobu kreativnosti u domenu subkulturne muzike naših prostora. Prenošenje dela atmosfere Beograda 80-tih godina ovaj put se blenduje sa prvim albumima Prince-a, i elektro-reggae zvukom zastupljenim u ostvarenjima umetnika kao što su Black Uhuru i Grace Jones. Kliziš je intimna Vukašinova priča, (subjektivno) istinita od prve do poslednje reči. Do koske. Jer subjektivno jedino i postoji, kada je ljubav u pitanju.“ – izjavili su članovi benda.
Irie Fm čini ekipa izvrstnih muzičara okupljena oko zajedničkog cilja – stvaranja muzike sa ukusom. Vukašin Marković – frontmen benda je kako kaže, posle dugo godina, konačno našao ćup sa zlatom koji je veći i značajniji od onog iz čuvene serije „Porodično blago“. Tada je, kroz lik mladog Bebana otkrivao glumu, međutim, kaže da je odavno muzika u njegovom životu definitivno preuzela primat. Sa Vukašinom u liniji stoje diskretni heroji, drugari koji dele svakodnevicu i aktivno
oblikuju ovaj bend.
Žanrovski, koreni zvuka benda Irie Fm i njihovog prvog albuma „Skills Of The Youths“ („Veštine mladih“) se nalaze na području karipskog mora i londonske podzemne železnice, vešto zamotanog u kaput sa Kalenić pijace. Na krilima ovog izdanja i Rototom takmičenja 2012. godine, bend je proglašen za najbolji mladi evropski reggae bend u Evropi, u konkurenciji od preko 600 bendova. Kao nagradu, bend je osvojio turneju po Evropi uz „prime-time“ satnice na najvećim reggae festivalima, gde je imao prilike da svira sa svim velikim imenima iz domena reggae muzike.
Više svirki van zemlje nego u zemlji, evropska priznanja, i turneje po Evropi i Indiji, su dokaz kvaliteta Irie Fm-a, ali i bude želju da se ovaj bend češće pojavljuje na domaćim prostorima.
Drugi album biće objavljen za Lampshade Media a za razliku od prethodnog, biće na sprskom jeziku. Reggae osnova je i dalje tu ali sa više upliva drugih žanrova, kao što su disco, afrobeat, funk i dr. tako da od Irie FM-a možete vrlo uskoro očekivati pravu „fusion“ bombu dobrog zvuka a pesme „Svi“ i „Kliziš“ se uveliko vrte po radiju i žurkama.
Povezana vest:  Konkurs za nacionalno takmičenje “Dečja pesma Evrovizije 2010”