bouvie

Koncert u Torontu posvećen Bouviju

Oko 900 ljudi okupilo se prethodne noći u dvorani u Torontu, na rasprodatom koncertu posvećenom Dejvidu Bouviju koji je preminuo u nedelju od raka.
Na koncertu je svirao bend „Holy Holy“ predvođen Bouvijevim dugogodisnsjim producentom, basistom Tonijem Viskontijem i bubnjarem Mikom Vudmensijem, koji je sarađivao sa britanskim muzičarem, prenose agencije.
Koncert je zakazan pre mesec dana kao deo turneje, ali su ulaznice rasprodate tek nakon Bouvijeve smrti.
Viskonti se obratio publici, rekavši da je ponedeljak bio jedan od najgorih dana u njegovom životu nakon što je čuo vest o Bouvijevoj smrti.
„Moramo da razgovaramo o tome da li ćemo nastaviti turneju. Nema boljeg načina boriti se sa tugom od muzike. Muzika je magična. Bolja je od svake pilule i leka“, rekao je Viskonti.
Bend „Holy Holy“ izveo je Bouvijev ceo album „The Man Who Sold The World“ iz 1970. godine, kao i hitove poput „Ćanges“.
Vudmensi, koji je bio bubjar Dejvida Bouvija od 1970. do 1973. i sarađivao sa njim na nekoliko albuma, oformio je bend „Holy Holy“ 2013. godine.
Viskonti je bio Bouvijev producent tokom njegove čitave karijere, počev od albuma „Space Oddity“ (1969) pa do novog „Blackstar“.
Pre koncerta fanovi su se upisivali u knjigu žalosti, a neki su došli sa iscrtanom munjom preko lica kao stso je uradio Dejvid Bouvi za naslovnu stranu svog albuma „Aladdin Sane“ 1973.
Bend je zakazao još jedan koncert u Torontu na zahtev promotera.

Povezana vest:  Sutra počinje Beogradski džez festival