china girl

Novozelanđanka Čing o ulozi u Bouvijevom spotu i romansi s njim

Novozelađanka Giling Čing je imala 23 godine i radila je kao konobarica u kafeu u Sidneju kada je 1983. godine izabrana za glavnu ulogu u muzičkom spotu Dejvida Bouvija „Čajna Grl“.
Muzički video i kratka romansa s Bouvijem koja je usledila bili su za nju kao nadrealni san i promenili su joj život.
Kada je upoznala Bouvija, već je bila njegova obožavateljka. Lepila je njegove postere u svojoj sobi kao tinejdžerka i kupila je jedan od njegovih prvih albuma.
-U njemu je bilo nečega s drugog sveta. Bio je prelep. Jednostavno prelep = izjavila je Čing za Asošiejted Pres.
Spot u kojem je igrala bio je parodija na azijske stereotipe, a dobio je i MTV nagradu. Originalnu verziju su u to vreme zabranili Novi Zeland i još neke zemlje zbog neprimerene scene na plaži. Čing je rekla da su oboje bili goli u sceni na plaži, ali da nije bilo romantike.
-Ustali smo u tri sata ujutru da snimamo tu scenu da bismo uhvatili izlazak sunca, i tada sam bila najmanje seksi u svom životu – objasnila je ona.
Dodala je da joj je tokom snimanja te scene bilo hladno i da joj je slana voda ulazila u usta. U jednom momentu je Bouviju slučajno sela na glavu ali na sreću, kako kaže, nije mu slomila nos.
U stvarnom životu, romansa se ipak desila. Slavni pevač ju je osvojio inteligencijom, šarmom i opuštenošću s kojom je razgovarao s obožavateljima. Posle snimanja spota Bouvi ju je poveo na evropsku turneju. -Bilo je potpuno nadrealno – kazala je Čing.
Čing i Bouvi nisu bili u kontaktu sve do njegovog koncerta na Novom Zelandu 2004. Dok se slikao u bekstejdžu, ugledao je Čing i „lice mu se ozarilo“.
-Giling, ovde si. Fantastično – rekao joj je tada Bouvi. Uloga u Bouvijevom spotu otvorila joj je mnoga vrata, pa se oprobala i u glumi. Danas radi kao menadžer restorana.

Povezana vest:  Chase & Status, State Of Mind, Jade i Monrroe ubrzavaju puls EXIT festivala na 174 otkucaja po minutu!