Santana IV promo photo

Originalna postava Santana benda nakon 45 godina objavljuje novi album

Proslavljeni amarički gitarista Carlos Santana objavio je da će dugo očekivani „Santana IV“ album, na kome je radila originalna postava Santana benda, biti objavljen 15. aprila. Na projektu su učestvovali gitarista Neal Schon, pijanista Gregg Rolie, perkusionista Michael Carabello i bubnjar Michael Shrieve. Na novom albumu nalaziće se čak 16 pesama!
Projekat „Santana IV“ okupio je kultne muzičare nakon 45 godina i predstavlja nastavak njihovih albuma iz sedamdesetih godina – „Santana“, „Abraxas“, „Santana III“.
Ideja za okupljanjem postojala je unazad već nekoliko godina. Prvo je gitarista Schon predložio da on i Carlos Santana udruže snage. Santani se svidela ideja, ali je otišao jedan korak dalje –pozvao je i ostale muzičare. Nakon niza proba, originalna postava snimila je 16 očaravajućih pesama koje u sebi imaju sve elemente po kojima su postali poznati – afro-latino elemente, izazovne vokale, solo deonice bluz-psihodelične gitare i neodoljive zvuke udaraljki.
„Bilo je čarobno“, priča Santana o snimanju albuma. „Nismo ništa forsirali. Vodili smo računa o ravnoteži i pesmama, verujem da će fanovi prepoznati potpis Santana benda“.
Prvom singlu „Anywhere You Want To Go“, koji izlazi 5. februara suđeno je da se nađe u panteonu Santaninih klasika. Pesmu je napisao Gregg Rolie koji je opisuje kao seksi, ritmičnu pesmu, a očekuje da šarmira publiku širom sveta kao što to nekad davno uradila „Oye Como Va“.

Povezana vest:  Rasprodala arenu bez reklame: Dragana Mirković zakazala drugi koncert