Otrovna Kristina 3

Otrovna Kristina: Album na disku i vinilu

Istoimeni debi album Otrovne Kristine po prvi put je objavljen na CD-u i LP-u, i to u izdanju uglednog nemačkog nezavisnog izdavača Sulatron Records.

Paralelno s izlaskom nosača zvuka bend objavljuje regionalne koncertne datume.

Album „Otrovna Kristina“ mediji su opisali kao opak, muški, čvrst, prljav, sirov dokaz da je rock’n’roll življi nego ikad, a bend je već na prvom, odličnom koncertu u Tvornici kulture isijavao snagom i žestinom. Album je sniman i miksan u Zagrebu tokom 2015. i sadrži deset pesama. S materijala su izdvojena tri singla – „Pita“, „Igram da zaboravim“ i „Vrata moći“ – a od septembra do novembra prošle godine je besplatno skinut sa sajta benda više od 2000 puta.

Povezana vest:  Kinksi spremaju novi album

„Otrovna Kristina“ je, zahvaljujući izdanju Sulatron Recordsa sad konačno dostupna na CD-u i LP-u (u sklopu kojeg dolazi i potpisani plakat) u celom svetu. Ovaj nemački underground label specijalizovan za psihodelični / space / kraut rock objavio je inače i nekoliko albuma zagrebačkih Seven That Spells.

Kako je najavljivano, početkom 2016. godine Otrovna Kristina započinje s koncertnim aktivnostima. Prvi dogovoreni datum je 20. februara u riječkom Palachu. Novosadski Firchie Think Tank Studio na redu je 19., a beogradski Gun Club 20. marta. Hangar iz Izole ugostiće Otrovnu Kristinu 15. aprila. U pripremi je još datuma koji će uskoro biti objavljeni.

Povezana vest:  Džej Zi vodi sa osam nominacija za Gremi nagrade 2018.