madonna  berlin

Madona izazvala bes na internetu zbog zastave Tajvana

Pop zvezda Madona oživela je raspravu o Tajvanu i izazvala bes pristalica zvaničnog Pekinga nakon što se na koncertu u Tajpeju ogrnula tajvanskom zastavom, preneli su danas tamošnji mediji.Tajvanska štampa danas je objavila Madonine fotografije s tajvanskom zastavom na ramenima koju je ogrnula kada je publika tražila bis na kraju koncerta u Tajpeju.
-Madona podržava Tajvan. Tajvan obožava Madonu – naveli su mediji i dodali da su Kinezi sigurno nezadovoljni ovim njenim činom.
Postupak američke pevačice izazvao je nezadovoljstvo na kineskoj društvenoj mreži Vejbo, ekvivalentu Tvitera. Korisnici te mreže imali su negativne komentare, navodeći da Tajvan nije država i da UN nikada neće priznati to ostrvo.
Kina i dalje smatra Tajvan svojom teritorijom. Samo oko 20 zemalja ima diplomatske odnose s Tajpejom.
Predsednici Kine i Tajvana Si Ainping i Ma Jing-jeo održali su 7. novembra 2015. prvi sastanak od kada se Tajvan izdvojio od Kine 1949. godine kada su se nacionalisti partije Kuomintang pod vođstvom Čang Kajšeka sklonili na Tajvan, posle poraza od komunista pod vođstvom Mao Cedunga u građanskom ratu.
Madona će u okviru azijske turneje imati koncerte u Hongkongu i Makaou, ali ne i u samoj Kini. 

Povezana vest:  Zayn Malik i Selena Gomez žele da se poljube! (VIDEO)