Louis Armstrong
SAVAMALSKO DŽEZ VEČE POSVEĆENO LUJU ARMSTRONGU
Mikser House večeras započinje potpuno novi koncept džez događaja u gradu – svaki drugi petak u mesecu biće u znaku muzike koja je utkana u gotovo sve žanrove koje danas poznajemo i u znaku velikana koji su svojim stvaralaštvom menjali svet i istoriju muzike.
„Round Midnight“ program će, kroz filmske projekcije i tribjut izvedbe odabranih muzičara, predstaviti publici jedinstveni višečasovni omaž istaknutim stvaraocima i izvođačima džez muzike i srodnih žanrova.
Prvo „Round Midnight“ veče zakazano je za petak, 5. februar, i biće u znaku jednog od najznačajnijih imena džez muzike – Luja Armstronga.
Veče počinje u 22h, projekcijom filma „High Society“ (1956) u kojem glavne uloge tumače Bing Krozbi, Frenk Sinatra i Grejs Keli, kojoj je ovo ujedno i poslednja filmska uloga. U ovom ostvarenju su se okupile i neke od najvećih tadašnjih muzičkih zvijezda, uključujući Luisa Armstronga koji u filmu tumači samog sebe.
Nakon filmske projekcije, uslediće maratonska tročasovna tribjut svirka u tri bloka od po 50 minuta. Muzičari koji će dočarati talenat Luja Armstronga su Luka Jovičić (bubanj), Miloš Čolović (bas), Milovan Paunović (klavir), Maks Kočetov (sopran sax) i Goran Grbić (truba).
Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i na ulazu pred početak događaja, po ceni od 250 dinara.
Povezana vest:  Moondance obeležavaju deceniju rada novim albumom