izmena_mesta_2Izmena vremena besplatno na internetu

 

Projekat novosadskog kantautora Nikole Neškovića „Izmena vremena“ objavio je preko interneta „Pirinčana jutra“, besplatni EP sa četiri pesme, koji najavljuje njegov treći album planiran da se pojavi ovog meseca.

Nešković je rekao agenciji Beta da, izdanje dostupno preko www.izmenavremena.bandcamp.com, donosi između ostalog „bogotraziteljsku pesmu“ „Gde nam je sve“ i „Do sna Amerike“, koja je posredno inspirisana „Amerikom“ kultne beogradske grupe „Ekatarina Velika“ (EKV).

Povezana vest:  Bjork: Pop muzika je površna



„‘Do sna Amerike’ je pesma koja ne ide toliko na materijalno tlo Amerike, nego na duhovno. Amerika bi tu trebalo da bude nešto što je nekad i Milan Mladenović pevao. Meni je EKV omiljeni bend. Tu najviše vučem inspiraciju…’Amerika’ EKV-a je apsolutno remek delo!“, kaže Nešković.

„Izmena vremena“ je deo grupe akustičara „Novi odmetnici“, koja okuplja nekoliko duhom srodnih muzičara iz Srbije i Hrvatske, poput novosadskog „Prkosa drumskog“, beogradskih „Mesta“, a sa druge strane „Čopora“, „Olovnih vremena“ i drugih. Njihova baza je mali izdavač „Brlog rekords“ iz Zadra.

Povezana vest:  Umro Oliver Dragojević

-Mi smo prijatelji. Moja karijera je krenula sa svima njima. Oni pokušavaju tamo nešto u Hrvatskoj da pokrenu, a mi ovde. Zajednički nam je nekako lakše, družimo se, sviramo i dalje se čujemo svakodnevno…Na nama je da se snalazimo, da nastavimo dalje i da posadimo nešto – kaže Nešković.