chipiRokenrol u Kneževom arsenalu

 

Nekadašnji pevač „Osvajača“ Zvonko Pantović-Čipi i gitarista Dragan Urošević pokrenuli su novi sastav „Čipi i industrija“ koji će se predstaviti koncertom 26. juna u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, gde će im gost biti Dado Topić.

-Radi se o predstavnicima autentičnog kragujevačkog rokenrol zvuka. Ovaj tandem je želeo da nastavi svoju proverenu priču, ali i da publici pruži nešto novo u zrelim autorskim godinama – saopštio je organizator Dom omladine Kragujevca.

Povezana vest:  Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band 1. novembra u Domu omladine Beograda

Pored Pantovića i Uroševića, „Industriju“ čine gitarista kragujevačkog sastava „Istok iza“ Dragoslav Tanasković, basista pank sastava „Čuvaj bližnjeg svog“ Miodrag Zdravković i nekadašnji bubnjar „Osvajača“ Dejan Nikolić.

-Uz obavezno podsećanje na hitove ‘Osvajača’ kao što su ‘Maska’, ‘S kim čekaš dan’, ‘Gde da pobegnem’…na njihovom repertoaru je i obrada hita grupe ‘Smak’ ‘Na Balkanu’, koju sa Čipijem peva nekada originalni deo dueta ove pesme i jedan od najboljih vokala stare Jugoslavije Topić – najavljuje Dom omladine Kragujevca.

Povezana vest:  Popularni  pop-rock pevač poručio regionu: Dosta je

Kako se navodi, na koncertu u kragujevačkom Kneževom arsenalu predgrupa će biti kragujevačka „Propaganda 117“, frontmen legendarne zagrebačke grupe „Tajm“ Topić imaće svoj zaseban blok, dok će „Čipi i industrija“ izvesti i svoje autorske pesme „Podigni glas“, „Oglas“ i „Prevara“, za koju je snimljen i spot.

Dom omladine najavljuje da će koncert „Čipija i industrije“ biti i „svojevrstan početak promocije još jednog kragujevačkog brenda Kneževog arsenala, koji će kasnije poslužiti kao lokacija za održavanje originalnog muzičkog festivala“.

Povezana vest:  Marčelov rođendanski koncert u SKC-u sa zombijima