Aryo Wicaksono

„Multikultivator“ najavljuje gostovanje Arija Vicaksona

„Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ najavljuje gostovanje pijaniste i kompozitora iz Njujorka Arija Vicaksona (Aryo Wicaksono), koji će 27. i 28. februara održati predavanja i radionicu iz oblasti muzičkog biznisa, kao i pijanistički recital na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a svi programi će biti besplatni za učesnike i posetioce.

U subotu, 27. februara sa početkom u 16 časova, Ario će govoriti na temu „Analiza biznis modela muzičke industrije u Severnoj Americi“. Predavanje ukazuje na značajne osobenosti i karakteristike biznis modela muzičke industrije u SAD (i Kanadi). Deleći sa polaznicima iskustvo koje je stekao na poziciji za upravljanje članstvom CMA – Chamber Music America, kao i ono koje ima zahvaljujući tome što je umetnički preduzetnik i izvođač već deset godina, Ario će govoriti o nekoliko vodećih institucija u industriji SAD-a (klasičnih, džez, pop): o institucijama američke vlade, kao što su National Endowment of the Arts (NEA) i US State Department, vodećim granting fondacijama (Doris Duke, Mellon Foundations), menadžerima u umetnosti, preduzetnicima, individualnim donatorima i modelima zadužbinarstva u SAD, muzičkoj industriji i obrazovnim institucijama – od državnih srednjih škola do privatnih konzervatorijuma. Ukazaće na načine funkcionisanja muzičkog (i finasijskog) ekosistema u SAD-u i govoriće o tome koji su mehanizmi da se pojedinac razvije u aktivnog, angažovanog i relevantnog muzičara 21. veka.
Predavanje „Muzička karijera kroz razvoj brenda i upotrebu društvenih mreža“ će pružiti informacije o tome kako da brendirate sebe kao umetnika, muzičara ili edukatora, koristeći društvene mreže kao način da napravite upečatljivu i održivu karijeru. Poželjno je da učesnici dođu sa osmišljenim idejama, ciljevima i primerima prošlog i sadašnjeg rada, jer će pored studija slučaja ova, kao i prethodna tema, obuhvatiti interaktivni deo sa pitanjima učesnika.
U 20 časova, publiku očekuje pijanistički recital, a repertoar koji će izvesti obuhvata Baha, Skarlatija, Suprana, Rahmanjinova, Vagnera i Lista.
U nedelju, 28. februara u 11 časova Ario će voditi radionicu iz muzičkog biznisa „Oblikovanje razvoja umetničkog brenda i upotreba društvenih mreža“. Reč je o temeljnoj diskusiji sa učesnicima koja bi trebalo da ih podstakne da istraže različite načine za poboljšanje svog online prisustva, koristeći raspoložive alatke elektronskog umrežavanja (koje su uglavnom besplatne), kao što su Facebook, Twitter, Hootsuite. Fokus u predstavljenim strategijama će biti na mogućnostima i izazovima u elektronskom svetu i pronalaženju načina da se uloženi napori i u finasijskom smislu kapitalizuju. Ario će govoriti o strategijama za stvaranje, održavanje i angažovanje publike i fanova kroz efikasan razvoj umetničkog brenda bez žrtvovanja vremena koje je neophodno za vežbanje i umetnički razvoj.
Formular za prijavu preuzmite ovde: http://www.multikultivator.org.rs/Application%20Form%20AW.pdf i pošaljite prijavu na imejl [email protected] najkasnije do 25. februara 2016.
Ario Vicaksono je pijanista i kompozitor. Nastupao je kao solista i kao član značajnih sastava poput Državnog simfonijskog orkestra iz Sankt Peterburga, u dvoranama i na festivalima širom SAD, Kanade, Azije i Evrope. Prvi je klasični muzičar sa zapadne hemisfere koji je dobio „artist-in-residence“ poziciju na američkom univerzitetu „Sharjah“ u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nedavno je bio pozvan na panel u organizaciji Svetske banke (u Vašingtonu) da govori istaknutim mladim liderima, misliocima i diplomatama o ulozi i značaju obrazovanja u umetnosti i modelu održivog društva za 21. vek. Ario je i predavač, a njegovi učenici su primljeni sa punim stipendijama na prestižne institucije kao što su: Curtis Institute of Music, New England Conservatory, Peabody Conservatory – Johns Hopkins University i University of British Columbia Vancouver. Trenutno je na poziciji za upravljanje članstvom na CMA – Chamber Music America, nacionalnoj organizaciji koja je servis za muzičke profesionalce. Kao kompozitor stvara predstave, mjuzikle, balete.

Povezana vest:  Neno Belan i Fiumens će održati koncert u Bitefartcafeu povodom 25 godina saradnje

Svi programi su besplatni za polaznike / posetioce.