ELG 6965

Zvanično najavljen XVII Guitar Art Festival

Na konferenciji u Pres sali Skupštine grada Beograda, predstavljen je program ovogodišnjeg, 17. po redu „Guitar Art“ festivala, koji će se održati od 8. do 13. marta na više lokacija u Beogradu.
Koncertni program, je ove godine svojevrsna fuzija klasične, tango, fado, džez i flamenko muzike. Festival svečano otvara 8. marta italijanski kvartet Duo Bandini – Chiacchiaretta & Cerrato Brothers. Narednih večeri koncerti od 19 i 20 časova predstaviće klasične gitariste kao što su Rovshan Mamedkuliv, Amadeus Guitar Duo, Jeremy Jouv, Raphaella Smits, Slobodan Milivojević i Kyuhee Park. Na koncertima od 22 časa videćemo Wishwa Mohan Bhatt trio, Alfonso & Miguel Linares Flamenco sextet i Ricardo Parreira Fado trio. Festival će biti svečano zatvoren koncertom poznatog mađarskog gitariste Ferenc Snetbergera i njegovim džez triom.
Subota, 12. mart rezervisana je za koncert španske dive Luz Casal u Sava Centru. Koncert 12. marta biće prožet gitarskim deonicama, specijalno pripremljenim za ovu priliku. A umetnica kaže da će repertoar koji će svirati biti suma njenog rada tokom nekoliko dekada. Biće to miks pop pesama, rok balada, latinoameričkih klasičnih numera, koje je objedinila pod nazivom Strast.
Prisutnim novinarima su se obratili i domaćin konferencije, g. Boško Radojković, osnivač festivala, kao i ambasador SR Nemačke Axel Dittmann, ambasadorka Indije Narinder Chauhan, ambasador Belgije Leo D’aes, ambasador Republike Koreje Dohoon Lee, zamenik sekretara za kulturu grada Beograda Gordana Predić, ataše za kulturu Ambasade Portugala Jose de Castro Ataide Amaral, direktor Instituta Servantes Enrique Camacho García, direktor Italijanskog instituta za kulturu Davide Scalmani, direktor Mađarskog kulturnog centra Colleguim Hugaricum Dezső János i Dragana Mitrović iz Ministarstava kulture i informisanja Republike Srbije.
Press Point Guitar Art
Tokom festival biće organizovan Press Point svakog dana od 8. do 13. marta u 13:00 časova u Domu omladine Beograda. U okviru tih malih pres konferencija novinarima će se predstaviti svi umetnici koji će te večeri nastupati. Detaljan raspored učesnika možete pogledati na sajtu www.gaf.rs.

Povezana vest:  MIT, LEGENDA I ISTINA O STIVENU SIGALU