Zele foto

NOVI SINGL DIVLJIH JAGODA

Novi singl Divljih Jagoda „‘Evo banke cigane moj“, je rok verzija tradicionalne mađarske pesme, koju do sada nismo imali priliku da čujemo u ovako žestokom izvođenju. Nakon legendarne sevdalinke „Moj Dilbere“ snimljene na početku karijere Jagoda, i nakon više od 30 godina, Zele se odlučio za još jedan sličan pokušaj.
„Evo banke cigane moj“ je ujedno i prvi singl s nadolazećeg albuma Jagoda, čiji se izlazak očekuje za proleće sledeće godine.

„Nakon sevdalinke „Moj dilbere“, Mozartovog Turskog marša, „Evo banke cigane moj“ je numera za koju sam mislio da bi bilo dobro napraviti novu verziju, pa sam je zadnjih par godina okretao uzduz i poprijeko.
Mogu samo reći da sam se prilično namučio da napravim verziju koja će biti potpuno drugačija od svih dosadašnjih, ali i verziju koja ce biti totalni R’N’R.Kako ja nikad nisam išao linijom manjeg otpora, onda bi novi singl mogao biti sve, samo ne dodvoravanje publici, kao sto su neki vjerojatno pomislili i da nisu čuli pjesmu,“ rekao je Zele o novoj pesmi.

Povezana vest:  600 volontera za Exit festival!

Uskoro se očekuje i spot za ovaj singl, još dva nova singla, ali i dugoočekivani Zeletov instrumentalni solo album.

Singl „Evo banke cigane moj“ možete poslušati preko sledećeg linka : https://soundcloud.com/divljejagode/evo-banke-cigane-moj

Ako niste znali…
…pesma „Piramida“ nastala je ovako:
„Pre nekih desetak godina, kada se već znalo za piramide u Visokom, i počela prva iskopavanja, dobio sam poziv od prilično poznatog, ali nepouzdanog organizatora iz Sarajeva. Ideja je bila organizovati veliki rok koncert na lokalitetu piramida, gde bi uz ostale grupe, Divlje jagode bile headlineri te večeri. Nakon sastanka na kojem smo razgovarali oko svih mogućih detalja, mislio sam da bi to za Jagode bilo dobro, tako da sam bio prilično nagodan sa cenom i uslovima .
Ipak, jedan uslov od strane organizatora je bio pomalo neobican .
Od mene se zahtevalo, da pre nego što reklama za koncert krene, napravim i snimim pesmu, koja bi nosila naziv „Piramida Sunca“ ,a koja bi se koristila za vreme kampanje i bila zaštitni znak tog velikog koncerta. Rekao da tu ništa sporno ne vidim, osim da sve troškove snimanja i eventualnog spota podmiri organizator, a ja moj autorski i producentski deo posla neću naplatiti.
Dogovor je pao! Bacio sam se na posao i nakon 20-ak dana pesma je bila gotova, i spremna da se emituje .
Naravno, kako to ponekad u našem poslu biva, organizator je isključio sve brojeve telefona i gubi mu se svaki trag.
Mislio sam da i nije sve tako loše jer imam dobru pesmu, koju sam umesto „Piramide Sunca“, jednostavno nazvao „Piramida“ koja se 2006.godine pojavila kao singl :).“

Povezana vest:  Koncert Severine Vučković 18. oktobra u Spensu

Piramidu poslušajte preko sledećeg linka: https://dl.dropboxusercontent.com/u/108604005/Divlje%20jagode%20-%20Piramida.mp3