sestre gobovic

Sestre Gobović u aprilu u Sava centru

Na koncertu pod nazivom „Lepota je u tradiciji“, koji će biti održan na Velikoj sceni Sava centra 15. aprila, sa početkom u 20 časova, sestre Gobović i Gobo Sisters Band predstaviće materijal sa svoja dva albuma, „Zora“ iz 2014. i „Probudi se“ iz 2015.
Na koncertu, koji publici pruža priliku da se uživa u lepoti poznatih pesama, ali i otkrije tradiciju kakvu ne poznaje, nastupiće hor i folklor KUD-a „Branko Cvetković“, kao i nekoliko specijalnih gostiju.
Ulaznice za koncert u prodaji su od 14. marta, na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Eventim.rs, po ceni od 1.000 dinara.

Povezana vest:  Marko Luis – Album pun emocija

O sastavu Gobo Sisters Band
Gobo Sisters Band sastav čine pevačice, sestre bliznakinje, Marija i Marina Gobović, kompozitor i klavijaturista Andrej Andrejević, kao i nekoliko sjajnih multiinstrumentalista koji sviraju tradicionalne balkanske instrumente sa podjednakim umećem kao i moderne. Orkestar izvodi muziku inspirisanu tradicijama Srbije, ali i čitavog Balkana, u sopstvenim originalnim i savremenim aranžmanima. Njihov zvuk se može okarakterisati kao pravac u muzici koji se popularno naziva „moderna tradicija Balkana“ ili „etno-pop“.
Sestre Gobović izdale su dva albuma, „Zora“ (2014) i „Probudi se“ (2015) u izdanju City Records-a. Na albumima su radili Saša Milošević Mare, Andrej Andrejević i Miloš Pavlović. Pesme su u duhu izvorne muzike sa ritmovima prilagođenim 21. veku i idejom približavanja izvorne muzike i mlađoj populaciji.
Sestre Gobović imaju ugovor sa kompanijom Music Star Production, sa kojom rade i neke od najvećih zvezda u regionu: Goran Bregović, Ceca Ražnatović, Severina, Haris Džinović, Jelena Rozga, Toni Cetinski, grupa SMAK…

Povezana vest:  Glas Ne Žice i Sun, Moon and Stars