SLF horizontalni

S.A.R.S., MARČELO I WHO SEE NOVA POJAČANJA ŠABAČKOG LETNJEG FESTIVALA

Spisak izvođača na Šabačkom letnjem festivalu je postao bogatiji za šest novih izvođača! I to kakvih izvođača…
Već najavljenim Bajagi i Instruktorima, Hladnom pivu, Zvonku Bogdanu i Marku Nastiću, pridružiće se S.A.R.S., Marčelo i njegov prateći bend Napeti Quintet, hip hop duo Who See, dok će holandski DJ Martijn Ten Velden, The Beatshakers i techno princeza Lea Dobričić rasplesati ljubitelje elektronskog zvuka.

Jedan od koncertno najaktivnijih bendova sa ovih prostora, bend S.A.R.S., nastupiće ovog leta na Šabačkoj tvrđavi, a ovaj nastup će imati posebno značenje. „Posle dugo vremena dolazimo ponovo na ŠLF i Šabac će ove godine biti jedan od gradova u kojem ćemo koncertom proslaviti prvih deset godina postojanja benda. Takođe ćemo predstaviti novi album koji je u pripremi,“ izjavio je Žarko Kovačević, pevač benda S.A.R.S., i pozvao sve fanove na veliku rođendansku žurku.

Povezana vest:  Koncert Bilje Krstić i ansambla Bistrik u Pozorištu na Terazijama

Kada se spomenu leto i žurka, jedna od prvih asocijacija je Who See, kotorski hip hop duo. Dobitnici MTV Best Adria Act nagrade i predstavnici Crne Gore na takmičenju „Eurosong“ iz 2013. godine, nastupiće na glavnoj bini u subotu, 30. jula i izvešće brojne hitove poput „Đe se kupaš“, „Namam ti kad“, „Dinamida“ i „Nije preša“ i mnoge druge.

Posebno pojačanje na Šabačkom letnjem festivalu predstavljaće Marko Šelić poznatiji kao Marčelo, kojem će se za ovu priliku pridružiti ceo njegov prateći bend, Napeti Quintet. Jedan od najsvestranijih umetnika sa ovih prostora, prošle godine je promovisao album „Napet šou“, svoje peto i najuspešnije izdanje i proslavio je 12 godina karijere uz najveći solistički koncert u karijeri. Na ŠLF će doneti pregršt pozitivne energije i prirediće noć za pamćenje
Ove godine će Šabački letnji festival postati nezaobilazna destinacija za sve poštovaoce techno i dance muzike! Svetski poznati holandski DJ, Martijn Ten Velden, producent planetarnog hita „I Wish You Would“, nastupao je po klubovima i festivalima u Londonu, Nju Jorku, Majamiju, Dubaiju, Brazilu, Asutraliji i Moskvi, a stalni je DJ u kultnim diskotekama na Ibici, i ovog leta će među Šabačke zidine doneti duh svetskih metropola.
Svetski, a naši – tako bi mogli da se opišu DJ duo The Beatshakers i techno diva Lea Dobričić, koji će takođe nastupiti na ovogodišnjem ŠLF-u. Singl „Ma Cherie“, koji su The Beatshakersi uradili u saradnji sa švajcarskom superzvezdom DJ Antoineom, bio je proglašen za jednu od najboljih dens pesama 2012. godine, sa neverovatnim tiražom od 500.000 prodatih kopija. Kao voditelji radio emisje koja se bavi klupskom muzikom, Ivan Gojković i Nenad Kosovac pravi su znalci kako da raplešu publiku do ranih jutarnjih časova.
Od kad je Lea Dobričić je uspela da uradi što nijedan drugi domaći DJ nije uspeo – da pobedni na Burn Studios takmičenja za DJ rezidenturu na Ibici, postala je neizostavno ime na svim velikim festivalima i žurkama. Srpska techno princeza, kako je često nazivaju, delila je DJ pult sa brojnim značajnim imenima svetske elektronske scene, kao što su Laurent Garnier, Luciano, Richie Hawtin, Dubfire, Umek, Marco Carola, Anja Schneider, Miss Kittin i mnogi drugi. Lein stil čini mešavina deep house, tech house, minimal i techno žanra, koja nikoga ne ostavlja u stanju mirovanja.
Ko će se još pridružiti izvođačima na ovogodišnjem Šabačkom letnjem festivalu i kakve su još novosti planirane, biće uskoro objavljajno!

Povezana vest:  Beogradski sindikat na Kustendorfu