BEI_THE_FISHBei The Fish „preuzima“ MTV

 

U petak, 11. juna,imaćete priliku da pogledate kojih pet spotova je makedonska  grupa Bei The Fish odabrala specijalno za gledaoce regionalnog MTV-ja.

Bend Bei The Fish čine Valentina Minovska (vokal, udaraljke i povrmeno klavijature), programer i klavijaturista Nenad Tonkin i vođa benda Ognen Anatasovski koji, pored pevanja, svira i bas gitaru, dok ih na koncertnim nastupima na bubnjevima upotpunjuje Vladimir Nastevski.

Povezana vest:  EXIT 2014, Policija: Povređen pri padu sa zidina tvrđave

Muzičko izražavanje grupe predstavlja jedinstven spoj akustičnih instrumenata, elektronike i moderne makedonske i mediteranske muzike, sa elementima popa.

Iz anonimnosti izlaze sa singlom „The End“, koji im je doneo pobedu na godišnjoj listi singlova radijske mreže Cross radija. 2006. godine bili su pobednici istog izbora, ali ovaj put po glasovima publike sa singlom “Bare Naked”. Svojim originalnim koncertnim nastupima, kao i sofisticiranom reciklažom gotovo kompletnog opusa popularne muzike 20. Veka, BTF ubrzo zarađuju epitet najoriginalnijeg sastava na sceni.

Povezana vest:  DJ Krystall Roxx nastupa na Gillette Party u Magacinu

Iza sebe imaju jedan neizdat album iz 2003. godine “Listen”, 2006 godine izdaju “What are you Fighting For?” i  “Look Up” iz 2007. godine, koji je proglašen za album godine na makedonskom portalu za kulturu Plagij.at. Prošle godine objavljuju album “Time to Make Things Right”, na kome se nalazi pesma French Cheese koju ste nedavno premijerno mogli da pogledate na MTV-ju.
MTV TakeOver je lokalni format u kome domaće i strane zvezde imaju priliku da „preuzmu“ MTV i predstave svojih pet omiljenih muzičkih video spotova. Pored priče o ljubavi, karijeri i životu, upoznaće nas i sa muzikom koja je uticala na njih i dovela ih do MTV kanala.

Povezana vest:  Najprodavaniji singlovi i albumi u Velikoj Britaniji