Deronje do Holivuda

tamburica_vOrganizator i domaćin najveće smotre tamburaša u regionu „Tamburica fest“ u Deronjama, ljubiteljima dobrog tamburaškog zvuka, predstaviće najuspešnije orkestre prva dva svetska tamburaška festivala, u celovečernjem muzičkom spektaklu pod nazivom „Deronje do Holivuda“. 
Koncert „Deronje do Holivuda“ održaće se u sredu, 23. decembra u velikoj sali Sava centra sa početkom u 20: 00 časova.
Tokom koncerta na bini će se smenjivati tamburaški orkestri koji su poneli titulu najboljih na prva dva festivala „Tamburica Fest“. Dobitnici priznanja Tamburica Fest 2008 Tamburaški orkestar „Ravnica“ iz Subotice i orkestar „Biće skoro propast sveta“ iz Deronja. U tamburaškom duelu sa njima će se naći laureati Tamburica Festa 2009, hrvatski tamburaški orkestar iz Đakova „Dyaco“ i orkestar Tuzlanski tamburaši predvođeni najboljim primašem ovogodišnjeg festivala primašem Edinom Nalovićem.  
U nastupu sa tamburašima odmeriće se i brojni gosti: Merima Njegomir, Ljubiša Stojanović-Luis i Rade Radivojević, Čeda Marković i mnogi drugi.
Za samo dve godine „Tamburica fest“ je postao najveći i najposećeniji tamburaški festival u regionu, a Deronje središte godišnjeg okupljanja tamburaša iz čitavog sveta. Posetioci festivala i budući gosti Deronja moći će, ovog puta u Beogradu, da osete duh jedinstvenog festivala tamburaških orkestara koji će od 25. do 27. juna naredne godine biti po treći put održan u prestonici tamburaške muzike, u Deronjama.

Povezana vest:  Donacija za spomenik Šabanu Bajramoviću, ministar Bradić održao obećanje