Više od 40 koncerata će biti održano na Festivalu manifestacija i destinacija “Beogradski Manifest” od 27. do 29. maja na Kalemegdanu.

Muzički program će biti veoma raznovrstan tokom celog dana i održavaće se na dve bine, a svako veče posetioce očekuju koncerti renomiranih grupa najrazličitijih muzičkih pravaca.

Već prve večeri, 27. maja na Kultur šok bini, kako i dolikuje početku velikog festivala, nastupiće svetski priznat hor Viva Vox, a u nastavku večeri posetioci će biti u prilici da uživaju u svirci jednog od najboljih pop-rock bendovaNeverne Bebe. Na kraju večeri atmosferu će dodatno začiniti najpoznatiji emsijevi praćeni sjajnom svirkom benda Bvana iz Lagune&Neznani ludaci.

Povezana vest:  Zabranjeno pušenje će u sledećih mesec dana održati 12 koncerata u četiri države regiona

Istovremeno posetioce Tradicional bine očekuje koncert grupe Garavi Sokak koji će brojnim hitovima razgaliti dušu ljubitelja pop zvuka sa etno motivima iz Vojvodine. Tri divna ženska vokala grupe Nit će na Kalemegdan doneti etno zvuk zemalja širom sveta.

Subotnje veče će biti ispunjeno koncertima za svačiji ukus. Posle fenomenalnih Frajli, atmosferu će do usijanja dovesti čuveno Atomsko sklonište, a potom će i alternativni rock sastav E-play svojim zvukom ispuniti zidine Kalemegdana.

Za to vreme na Tradicional bini će nastupiti trubački orkestar predvođen Danijelom Veselinović, a zvucima romske muzike posetioce će očarati urbani romski bend Kal.

Povezana vest:  DVA SPEKTAKLA: KONCERT SASTAVA THCF I GMS U BARUTANI OVE NEDELJE

Poslednje veče festivala, nedelja 29. maj, će započeti svirkom bluz rock benda Texas Flood, a potom će najpoznatiji niški rokeri, grupa Kerber održati koncert za pamćenje. Za kraj poseban umetnički performans priprema jedna od najzapaženijih alternativnih rep izvođača na Balkanu MC Sajsi.

Tradicional binom će preovladati moderan etno zvuk Sanje Ilića i Balkanike, a najbolju atmosferu na zatvaranju festivala će napraviti Crne Mambe, bend Šabana Bajramovića.

Svi koncerti su besplatni, a plaća se samo ulaz na festival, s tim što je ulaznica ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala.

Povezana vest:  Kristijan Rahimovski s pesmom "KORAK PREKRATAK" na ovogodišnjem CMC festivalu

Pretprodaja trodnevnih ulaznica počinje specijalnom akcijom koja će trajati 5. i 6. maja, kada će 200 najbržih posetilaca uz jednu kupljenu trodnevnu ulaznicu po promotivnoj ceni od 999 dinara, drugu dobiti gratis. Ulaznice će na festivalskom ulazu biti zamenjene narukvicama, koje će posetiocima omogućiti dva ulaska na festival u toku dana, i to do 17h i od 18h, zavisno od programa koje posetilac želi da prati.

Da bi dobili ovaj poklon, svi zainteresovani na oficijelnoj Facebook stranici eventa Muzički program @Beogradski Manifest

PHOTO: Ivan Urošević