Godinu dana nakon izlaska nagrađivanog albuma „Dani zatvorenih vrata“ i 6 pesama koje su osvojile radijski i televizijski etar, poput „Firme“ ili „Vjeruj u mene“, došao je na red novi singl Hladnog piva. Reč je o pesmi „Dibidus“, čiji audio na Jutjubu ima preko 150.000 pregleda, a na koncertima je publika peva od reči do reči.

-Dibidus je himna za raskalašne, nesavesne među nama. Dibidus poručuje da se ne treba zamarati informacijama, važnim i nevažnim, već hrabro stisnuti oči i dodati gas – poručuje Mile Kekin.

U vreme kada smo svi bombardovani brojnim informacijama, uglavnom negativnim, gde paranoja vlada iza svakog ugla, ponekad jedino što preostaje je „stisnuti oči i dodati gas“. Dibidus beži od znanja i lomi čaše jer „ako je budućnost crni bezdan, dopusti mi da ne znam“ – poručuje Hladno pivo.

Povezana vest:  U finale idu Oliver Katić, Emina Jahović i Milan Stanković

Video spot za pesmu „Dibidus“ donosi priču koja pokazuje kako bi svet izgledao kroz „roze naočare“. Reditelj spota je Vojan Koceić iz splitskog Pilot Studija, a što se tiče Hladnog piva, po svemu sudeći napravili su urnebesnu postapokaliptičnu komediju.

Pank-rok velikani Hladno pivo nastupiće 31. jula u okviru Šabačkog letnjeg festivala.