Celine Dion Show must go on coverPriznata muzička izvođačica Celine Dion biće počašćena nagradom ICON koju dodeljuje medijski konglomerat Billboard na ovogodišnjoj dodeli Billboard muzičkih nagrada. Dodela će se održati u nedelju, 22.maja u novoj T-Mobile areni u Las Vegasu. Celione Dion će nakon svečanog uručenja nagrade predstaviti i svoj novi singl, prvi koji je objavila nakon smrti svog supruga i muzičkog mentora, Renea Anželila. Pesma koja predstavlja definitivno novo poglavlje u njenom životu je prigodno odabrana obrada grupe Queen, “Show must Go on”. Nagrada  ICON  je jedno od najvažnijih priznanja koje se dodeljuje za kompletni opus i delo jednog umetnika i zabavljača, čiji je  neverovatni talenat i kulturni uticaj  izdržao test vremena. Neki od prethodnih dobitnika ove prestižne nagrade su Neil Diamond (2011), Stevie Wonder (2012), Prince (2013) i Jennifer Lopez (2014).

Povezana vest:  Justin Bieber trenerirao s hokejašima Medveščaka

Celine Dion ima ogroman repertoar krcat monstruozno jakim hitovima, a upravo je ona lično izbarala da na dodeli nagrade ICON otpeva pesmu drugog izvođa, ‘The Show Must Go On’”, izjavio je izvršni producent događaja  Mark Bracco. “S  obzirom na poseban trenutak u njenom životu, mislim da ova pesma i njeno značenje predstavljaju fantastičan izbor” .

Izuzetno cenjena kao jedna od najuspešnijih svetskih pevačica i izvođačica, Celine Dion je imala sreću da njen talenat i fantastične vokalne mogućnosti budu od početka prepoznati i priznati. U svojoj tridesetogodišnjoj karijeri  Celine Dione je  do sada prodala preko 250 miliona albuma. Osvojila je pet nagrada Grammy, šest Billboard muzičkih nagrada, dve nagrade Oscar , da pomenemo samo one najzvučnije. Njenih 17 albuma bili su na Billboard listi od 200 najboljih albuma, imala je ukupno 11 pesama koje su dostigle #1, čime Celine drži do sada 55-godišnji rekord u kategoriji ženskih izvođača. Njen prethodni album,” Loved Me Back To Life” (2013), debitovao je na mestu #2 liste albuma, ali se jako dugo držao među prvih deset. U 2004. Celine Dion je na dodeli World Music Awards  primila nagradu Diamond koja je potvrdila njen status najtiražnije umetnice svh vremena! Na dodeli World Music Awards 2007,  Celine Dion je nagrađena priznanjem, Legend, koje prepoznaje njen svetski uspeh i vanserijski doprinos muzičkoj industriji,. Celine Dion je rezident  Colloseuma u Las Vegasu, gde već godinama nastupa u sali Caesars Palace , a ove jeseni će tamo  održati hiljadidi nastup po redu!

Povezana vest:  Harry Styles viđen s nepoznatom plavušom, Taylor Swift zaboravljena!

Billboard Music Awards dodeljuju se na osnovu kontinuiranog godišnjeg pregleda i praćenja izvođača kada su u pitanju prodaja albuma, singlova, digitalna prodaja, javno emitovanje, streaming, turneje, ali i obavezna aktivnost na raznim društvenim platformama- Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Spotify, itd. Sve ove aktivnosti na godišnjem novou prati Billboard u saradnju sa partnerima Nielsen Music i Next Big Sound. Nagrade se, dakle, baziraju na praćenju svih gore navedenih aktivnosti u periodu od sredine marta prethodne godine do  početka aprila aktuelne godine. Billboardove liste postoje od 1940. godine i predstavljaju ultimativni pregled i meru uspeha muzičara.

Povezana vest:  Lista 10 najprodavanijih singlova u SAD

2016 Billboard Music Awards” biće održane 22.maja, a voditelji će biti Ludacris i Ciara.