Brazilska hevi metal grupa Sepultura, poznata širom planete, saopštila je danas da je egipatska policija iz birokratskih razloga otkazala njihov koncert u Kairu, koji je trebalo da bude održan 4. juna.

U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama, bend se izvinio fanovima zbog otkazivanja koncerta, koje je usledilo nekoliko sati pre nego što je koncert trebalo da počne, jer kako im je rečeno, dozvole za šou nisu bile potpune, prenosi danas AP.

Povezana vest:  Bliži se kraju Bajagina slavljenička turneja...

U toj objavi Sepultura poručuje fanovima u Egiptu da se nadaju da će se brzo vratiti u Kario.

Arapski dnevni list Al-Watan, koji se distribuira i u Egiptu, naveo je da su tri organizatora stopirala koncert, navodeći da bi on treablo da posluži kao uvod u zabavu za sataninte sledbenike.

List u toj izjavi citira načelnika policije u Gizi koji to, kada su ga novinari pozvali, nije hteo da komentariše.

Povezana vest:  KKN, Rambo, SARS na festivalu Sedam jezera

Sepultura je osnovana 1984. godine. Bend su formirala braća Maks i Igor Kavalera. Grupa je od 1996. godine prodala više od 15 miliona albuma širom sveta. To je bilo njihovo najuspešnije poglavlje koje je prekinuto kada ih je Maks napustio.

Ime benda na portuglaskom znači „grobnica“. U ranijoj fazi svirali su kombinaciju det i treš metala, a smatraju se i jednima od osnivača gruv metala.

Povezana vest:  Sivi koncertom najavljuju izlazak albuma

Izdali su 11 studijskih albuma, od kojih su najpoznatiji Arise, Chaos A.D. i Roots.

Nastupali su i u Beogradu, i to prvi put 2009. godine.