Brojna publika iz svih delova sveta na ovogodišnjem EXIT festivalu, uživaće premijerno u najprestižnijem zvučnom sistemu na svetu, revolucionarnom ozvučenju Anya čuvenog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works). Posle američke premijere na festivalskom gigantu Coachelli, prvi sistem koji je stigao u Evropu biće postavljen na glavnoj bini Exita od 7. do 10. jula. Skymusic, vodeća rental kompanija u regionu, nakon najpoznatijeg sajma tehnike u Frankfurtu, objavila je kupovinu prestižnog sistema prva u Evropi i osigurala da EXIT ujedno bude i prvi evropski festival koji će imati novu tehnologiju! Privilegiju da prvi testira moćni zvučni sistem imao je najveći svetski DJ i producent, ovogodišnja zvezda Exita, David Guetta! Njegov dugogodišnji tonski inženjer izjavio je da je EAW-Anya „najfascinantniji zvučni sistem sa kojim su se ikad susreli“! Sa njim je tom prilikom nastupao i nemački hitmejker Robin Schulz, koji takođe dolazi na EXIT prepun utisaka o novom ozvučenju.

EAW Anya sistem, trenutni je hit u tehničkim krugovima svetskih zvezda i ujedno veoma redak na globalnom tržištu. Na aktuelnoj svetskoj turneji koriste ga Maroon 5, a nedavno je baš na ovom ozvučenju Placido Domingo u Majamiju testirao svoj moćni glas. I čuveni američki muzičar Tom Petty nastupa uz Anyu, a njegov dugogodišnji tonski majstor izjavio je da prvi put na koncertima može da čuje sve nijanse Petijevog glasa. Zvezde ovogodišnjeg Exita, popularni britanski bend Bastille su uradili američku turneju na ovom super-dinamičnom sistemu, gde je njihov stadionski tip sviranja došao do punog izražaja. Svetski poznati festival Ultra, takođe je premijerno u Aziji koristio Anyu! Pojava Anye u svetu tehnologije zvuka poredi se revolucijom koju je iPhone uveo na tržištu mobilnih telefona i tablet računara. Porastom koncertne i festivalske industrije u svetu, pogotovo u domenu elektronske muzike, došlo je do porasta potrebe za zvučnim sistemima koji reprodukuju jači zvučni pritisak. Niz vodećih proizvođača izbacili su na tržiste sisteme velike snage, ali je samo Anya donela tehnologiju, koja pored snage nudi i potpunu kontrolu rasprostiranja frekvencija i to bez fizičkog usmeravanja zvučnika.

Povezana vest:  Ed Sheeran čestitao praznike i objavio novu pesmu "Afterglow"

Projektanti iz kompanija EAW, otišli su korak, tačnije celu generaciju dalje i potpuno se suprostavili zakonima fizike kada je prostiranje zvuka u pitanju. To je prvi „adaptivan“ zvučni sistem koji samostalno „skenira“ prostor i raspoređuje snagu i frekventni spektar u prostoru unutar sistema bez neželjenih kompromisa prilikom usmeravanja zvučnih kutija. Sistem čiji oblik je potpuno revolucionaran uvek stoji potpuno uspravno dok niz kompjutera analizira prostor i prilagođava mu tako da svi u publici čuju jednako moćan i precizan zvuk u svakom trenutku! Više tonski inženjeri ne moraju da računaju uglove, a tehničari da menjaju pozicije u slučaju da se menja konfiguracija prostora, publike ili ako se otvara nova tribina! Unutar svake pojedinačne kutije u sistemu postoji po neverovatnih 22 zvučnika i 22 pojačala, koji u zbiru Anyi daju ukupnu snagu od 10.000W! Putem specijalnog „Resolution“ softvera i internih, kako fizičkih, tako i faznih kontrolisanja, sistem u svakom trenutku može da rasporedi zvuk na svaku željenu tačku prostora, bez kompromisa u određenim zonama ili sektorima. Zaista je nesvakidašnje da jedna kompanija iz Srbije prva u Evropi predstavi ovako inovativnu tehnologiju najvišeg tržišnog ranga. Cena koncertne konfiguracije EAW-Anya koju će Skymusic produkcija instalirati na glavnoj bini Exita dostiže čak 1,5 miliona dolara, a publika na Petrovaradinskoj tvrđavi uživaće tako u zvuku koji će ostatak Evrope imati priliku da čuje tek u narednim godinama.

Povezana vest:  Stanley Jordan trio na Nišvilu

Produžena akcija 4+1 samo za celu EXIT Avanturu!

Zbog nezapamćenog interesovanja, ovogodišnja akcija 4+1 biće produžena do 10. juna! U ovoj omiljenoj akciji fanova, biće dostupne ulaznice samo za celu EXIT Avanturu, odnosno komplet EXIT i Sea Dance festivala! Društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za celu EXIT Avanturu, petu dobiće na poklon! Ulaznice se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu prodavnica Corner Shop, kao i na još preko 150 blagajni širom Srbije i regiona, ali i celog sveta putem onlajn kupovine na sajtu www.gigstix.com. Ulaznice za EXIT prodaju po ceni od 6.490, odnosno 4.990 dinara za Sea Dance, te samo 6.990 dinara za celu EXIT Avanturu. Jednodnevne ulaznice koštaju 2.490 za prve tri noći i 2.990 dinara za nedelju.

Povezana vest:  Šeril Kol će se zbog karijere odreći prezimena

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille, Stereo MC’c, The Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Black Coffee, Cock Sparrer, Paradise Lost, Andy C, Rebolledo, Zadig, kultni evropski klubovi Nitsa, Tresor, Concrete i Grelle Forelle, te brojni drugi.